Morten overfaldet på diskotek - nu er han selv sigtet for vold

Morten Mølbæk fra Kolding blev overfaldet på et diskotek. Han kastede i forsvar en flaske efter overfaldsmanden og er tre måneder senere selv blevet sigtet for vold.

Natten mellem 3. og 4. oktober sidste år var Morten Mølbæk på diskotek med vennerne. Her blev Morten Mølbæk overfaldet af to-tre mænd, da han ifølge sin egen forklaring står og venter på sin ven, så de kan tage hjem.

Sådan så Morten Mølbæk ud efter overfaldet.
Sådan så Morten Mølbæk ud efter overfaldet.

- Jeg ser ikke, hvor han kommer fra, men jeg bliver revet ned, og jeg kommer så op igen og har en flaske i hånden, som jeg prøver at forsvare mig lidt med, siger Morten Mølbæk til TV SYD om episoden.

Herefter kommer en af overfaldsmandens kammerater og slår Morten Mølbæk i hovedet med en flaske.

- Jeg har fået et tre centimeter langt ar her i panden, og det skal jo så forfølge mig resten af mit liv. Det har jeg det rigtig stramt over, fortæller Morten Mølbæk.

Her er overvågningsbillederne fra situationen - Morten Mølbæk er iført en stribet trøje forrest i billedet.

Samme dag anmelder Morten Mølbæk overfaldet til politiet, hvorefter han ti dage senere afgiver forklaring til politiet og ser overvågningsvideoen sammen med dem. Han hører ikke mere fra politiet før torsdag, tre måneder senere, hvor Morten Mølbæk så pludselig fik at vide, at han også selv er sigtet for grov vold.

- Jeg er sådan set målløs over, at man kan gå fra at være offer til at blive anklaget for vold, det har jeg det meget skidt over, fortæller han til TV SYD.

I dag tvivler han på, at han ville have anmeldt overfaldet, hvis han havde vidst, at det tre måneder senere kunne ende med en sigtelse mod ham selv. Han frygter nemlig at blive fyret fra sit job som brandmand oven på voldssigtelsen.

- Det er et mega chok. Det kan ødelægge alt, hvis jeg bliver dømt. Jeg er deltids brandmand ved Falck i Kolding, jeg er i gang med at tage jagttegn og en uddannelse, siger han til TV SYD.

Morten Mølbæk er uddannet murer og lige nu i færd med at videreuddanne sig til bygningskonstruktør. Han har en ren straffeattest, hvis man ser bort fra, at han tidligere har fået en bøde for at tale i mobiltelefon under kørsel.

Anklagemyndigheden ønsker ikke at kommentere den konkrete sag, men advokaturchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Tanya Foss Nissen, siger følgende om at anvende nødverge:

- Man må iværksætte handlinger for at modstå eller afværge et angreb. Det er en vurdering, og derudover så skal man have en proportionalitetsvurdering om, at handlingen ikke må gå ud over, hvad der er forsvarligt, siger hun.

Du kan her selv se, hvad Morten Mølbæk siger til sin situation:

Se her hvad Morten Mølbæk siger om sin situation.