Frederik er 'coronastudent' - værst er det gået ud over det sociale liv

Mandag morgen kunne den unge tøndring, Frederik Behr Jacobsen, se enden på tre års gymnasieuddannelse, da han var oppe til eksamen i biologi og hev et 12-tal hjem.

Frederik Behr Jacobsen startede gymnasiet på Tønder Gymnasium i sommeren 2019 og har foruden det almindelige studieliv skulle håndtere coronahjemsendelser, virtuel undervisning og særlige restriktioner. 

Det sluttede alt sammen tidligt mandag morgen, hvor han skulle op til sin afsluttende eksamen i økosystemer og produktion i biologi.

- Tre år med corona og samtidig opgaver og afleveringer, så jeg har simpelthen sådan set frem til i dag.

Men inden huen kunne komme på de mørke krøller, ventede der en sidste 30 minutters eksamination.

- Jeg har haft virkelig mange nerver på, og jeg har heller ikke rigtig sovet så godt. Men det er nok meget normalt, fortalte Frederik lige før, han blev kaldt ind til den sidste eksamen.

Det sociale liv hårdest ramt

Frederik Behr Jacobsen og hans klassekammerater vil formentlig være en del af den årgang, coronapandemien har haft størst indflydelse på. Og for Frederik har det værste været tabet at det sociale liv.

- En stor del af grunden til, at jeg gik på gymnasiet, var for at få det sociale med mine kammerater. Og ikke kun skolearbejdet og uddannelsen. Men det meste af 2. g var vi hjemme, og vi gik ikke til fester, og vi fik ikke nogle arrangementer, dét har jeg virkelig savnet.

Selvom 3. g'eren nu heller ikke er i tvivl om, at den virtuelle undervisning har haft en negativ effekt på læringen.

- Jeg har i hvert fald en fornemmelse af, at jeg har mistet en hel del faglighed, forklarer Frederik.

Efter en veloverstået studentereksamen står den på sommerferie. Efter ferien håber Frederik at finde et job, så han kan tjene penge nok til en længere udenlandsrejse til næste år.
Efter en veloverstået studentereksamen står den på sommerferie. Efter ferien håber Frederik at finde et job, så han kan tjene penge nok til en længere udenlandsrejse til næste år.
Foto: Jeppe Frost Kyvsgaard, TV SYD

Et 12-tal i biologi

Selvom Frederik skulle have mistet noget læring på grund af covid-19 og en helt anden undervisningsform end normalt, så var det ikke til at mærke på hans præstation ved eksamensbordet denne mandag morgen.

- Det gik godt. Jeg fik 12, lyder det fra ham, da han kommer ud fra eksamenslokalet.

- Jeg har det helt vildt fantastisk lige nu. Det havde jeg godt nok ikke regnet med. Jeg er megaglad, jubler han.

Først efter sommerferien vil han lede efter et arbejde.

- Jeg håber, jeg kan finde et arbejde som lærervikar, og forhåbentlig senere kan jeg komme ud på en længere rejse. Hvad der skal ske derefter, ved jeg simpelthen ikke, siger Frederik.

Glemt er alle restriktioner

Nu kan den nybagte student slappe af. 

I dag og de kommende dage står det på fester og fejringer med kammeraterne, efter at de tre års skolegang nu er slut. Væk er restriktioner af enhver art, og så der skal festes igennem og samvær med kammerater prioriteres.

- Det bliver så fedt. Jeg glæder mig meget til bare at nyde det, siger Frederik Behr Jacobsen.