Mand bruger et år på at arrangere rekordtræf for en bestemt type autocampere på Rømø

Thomas Steitz fra Lübeck er en glad mand i dag. Et års arbejde kronedes med succes. Han samlede 170 ens autocampere og dannede fredstegnet på Lakolk Strand.

Klokken 13 var det så vidt. Repræsentanten fra den tyske afdeling af Guinness' Rekordbog, Rekord-Institut Deutschland, havde talt til 170. Et par gange løb han sur i det, fordi autocamperne jo er næsten helt ens.

Manden bag rekordforsøget er 60-årige Thomas Steitz fra Lübeck. Til daglig arbejder han for Schleswig-Holstein delstaten med at lave og vedligeholde veje. I ferien er han autocamper-entusiast med særlig kærlighed til den, der hedder Weinsberg edition Pepper.

Thomas Steitz og fru Petra.
Thomas Steitz og fru Petra.
Foto: Helle Eriksen, TV SYD

Sidste år mødtes han med 65 andre med samme type vogn i Friederichstadt syd for grænsen til træf. Han og fru Petra skulle videre til Rømø på ferie, og så spurgte 11 andre weinsbergister, om de måtte køre med.

- Selvfølgelig måtte de det. Ni af dem havde aldrig været i Danmark før. Hvorfor skulle vi det, sagde de, der er så kedeligt. Men de var alle meget begejstrede bagefter og spurgte, om vi ikke ville arrangere et træf næste år, altså i år, fortæller Thomas Steitz.

Som sagt så gjort. Det har taget et år at forberede træffet, og der er Weinsberg edition Peppers fra Danmark, Holland, Schweiz og så selvfølgelig fra Tyskland helt nede fra Bayern.

Godkendelsen af rekordforsøget i kategorien 'største fredstegn lavet af autocampere af det samme fabrikat'.
Godkendelsen af rekordforsøget i kategorien 'største fredstegn lavet af autocampere af det samme fabrikat'.
Foto: Helle Eriksen, TV SYD

Det har taget det meste af formiddagen at få bakset de mange biler på plads, så de danner fredssymbolet.

- Vi ville sætte et tegn for fred og imod krig. Mange mennesker nyder bare, at de har penge og fritid, men tænker ikke på, at der er krig. Krigen i Ukraine er selvfølgelig et emne, men der er også krig mange andre steder i verden, fortæller Thomas Steitz.

Thomas Steitz og fruen bliver i Danmark til på lørdag, hvor turen går tilbage til Lübeck. Men de kommer tilbage næste år.

- Vi planlægger noget, men ved ikke rigtigt, hvad eller hvor endnu, fortæller Thomas Steitz.