Ny strikkefestival i Tøndermarsken med store planer

Den nye strikkefestival 'Masker i Marsken' løber af stablen for første gang til oktober.

'Masker i Marsken' er navnet på en ny strikkefestival, der for første gang åbner dørene for gæster de sidste dage oktober i år. 

Arrangørerne af festivalen har store planer med den nystartede festival.

- Vi laver et program, som vi selv gerne ville besøge, fortæller formanden for foreningen bag 'Masker i Marsken', Kirsten von Wildenradt, der beskriver sig selv som en ivrig amatørstrikker og fortsætter:

Kvinderne bag Masker i Marsken er i fuld gang med at planlægge den første strikkefestival i Tønderområdet.
Kvinderne bag Masker i Marsken er i fuld gang med at planlægge den første strikkefestival i Tønderområdet.

- Planen er, at vi laver mellem fire og seks workshops dagligt i de tre dage, festivalen varer. Derudover vil der også være flere foredrag og mindre 'talks', strikkecaféer samt boder og stande, hvor der vil være salg af garn og strikketilbehør.

Ambitionerne er store

Festivalen afholdes blandt andet på de to gamle marskgårde i kommunen - Klægager i Ballum og Kiers Gaard i Højer. Desuden er Schweizerhalle i Tønder base for aftenunderholdning med blandt andet Læke Bagger og Christine Feldthaus og Mens vi Strikker, som de tre skuespillere Ditte Hansen, Christiane Gjellerup Koch og Trine Gadeberg står bag.

- Vi glæder os meget til at vise hele kommunen frem og inddrage flere smukke steder fra vores unikke område i festivalen. Målet er at gøre noget på den her strikkefestival, der er så megafedt, at folk har lyst til at komme igen, forklarer Kirsten von Wildenradt.

Ideen til strikkefestivalen, Masker i Marsken, kom ifølge formanden under en mindfulness-ferie på Kreta i 2020, hvor hun og nogle veninder deltog. Her var strikketøjet en del af afslapningen, og samtidig var Fanø Strikkefestival lukket på grund af coronapandemien. En festival både Kirsten von Wildenradt og nogle af de andre kvinder gerne ville have deltaget i, men måtte opgive på grund af coronanedlukningen

Planlægningsweekend hvor de første detaljer i Masker i Marsken er blevet planlagt
Planlægningsweekend hvor de første detaljer i Masker i Marsken er blevet planlagt
Foto: Lars Detlef

Men under retrætet på Kreta ville tanken om en strikkefestival på deres egen hjemegn i tønderområdet ikke forsvinde hos kvinderne. Og her tog den ene ide den anden, så de i løbet af kort tid kunne danne foreningen Masker i Marsken.

Siden er det gået stærkt, og planlægningen af den første strikkefestival i Tøndermarsken til oktober er en realitet.

'Storesøster-festival' på Fanø skræmmer ikke

- Vi synes, at jo mere vi arbejder med den, jo bedre bliver det. Der er rigtigt mange mennesker, der henvender sig til os lige nu, som både gerne vil undervise og holde foredrag, fortæller en glad formand, der ikke er bange for, at den nystartede festival vil drukne i storesøster-festivalen på Fanø, der finder sted en måned tidligere, og som har 15 år på bagen og med op til 15.000 besøgende på en enkelt strikkefestival. 

- Jeg tænker, at begge festivaler vil gavne hinanden, og at der er rigeligt med plads til to strikkefestivaler her i landsdelen, mener Kirsten von Wildenradt.

Strikkefestivalen Masker i Marsken satser på 3.000 gæster til den første festival, der finder sted fra den 28. til 30. oktober i år. Foreningen har netop modtaget 70.000 kroner af Tønder Kommune til blandt andet markedsføring af den nye festival.