Sønderjyde er første dansker til at krydse Atlanterhavet alene i robåd

Lasse Wulff Hansen brugte præcis 55 dage, en time og ni minutter på at krydse Atlanterhavet i robåd.

Lørdag har danske Lasse Wulff Hansen som den første dansker nogensinde roet over Atlanterhavet helt alene.

Den danske familiefar stævnede 12. december ud fra den spanske ø La Gomera som en ud af fire single-roere i løbet Talisker Whiskey Atlantic Challenge.

Nu, 55 dage senere og med 5000 tilbagelagte kilometer, er han kommet i mål på den caribiske ø Antigua og er dermed blevet kåret til vinderen af Talisker Whiskey Atlantic Challenge i single-disciplinen.

Det er tredje gang, Lasse Wulff Hansen gennemfører løbet, men de foregående gange har han roet med henholdsvis én og tre andre deltagere.

- Jeg har ingen ord. De to forrige ture er intet sammenlignet med det her. Jeg er bare forbløffet og meget overvældet over modtagelsen, siger Lasse Wulff Hansen i et interview, efter han er kommet i mål.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.

På randen af kollaps

Efter ankomsten til på bredden ved Antigua stod Lasse Wulff Hansens kone, deres 14 måneder gamle datter og hans bonusdatter klar til at tage imod den udmattede roer.

Ved sejrsceremonien takkede Lasse Wulff Hansen for den massive opbakning, han modtog undervejs på turen, hvor han løbende har dokumenteret sin rejse blandt andet via sin Instagram-profil, som hans kone Sanni Wulff Hansen har fodret med videoer undervejs.

Flere gange undervejs på den 5.000 kilometer lange rotur kæmpede Lasse Wulff Hansen med ensomhed og savnet til familien.
Flere gange undervejs på den 5.000 kilometer lange rotur kæmpede Lasse Wulff Hansen med ensomhed og savnet til familien.
Foto: Pennybirdandcamera / www.pennybird.co.uk, Atlantic Campaigns

- Tak for den fantastiske støtte. Særligt tak til min smukke kone, sagde han.

Lasse Wulff Hansen tilføjer derudover, at han kæmpede meget med ensomheden på turen, og at det mentalt var langt hårdere at være afsted alene sammenlignet med de to foregående sejladser på tværs af Atlanterhavet.

- Jeg har været på randen af kollaps flere gange, men nu er jeg her, lød det fra danskeren.

Lasse Wulff Hansen brugte præcis 55 dage, en time og ni minutter på at krydse Atlanterhavet.

Lasse Wulff Hansen stævnede ud fra den spanske ø La Gomera og kom 55 dage senere i land på den caribiske ø Antigua.
Lasse Wulff Hansen stævnede ud fra den spanske ø La Gomera og kom 55 dage senere i land på den caribiske ø Antigua.
Foto: TV2