Nyt program på TV SYD – seks unikke personer prøver at finde mening i livet

Søndag aften er der premiere på tv-programmet ’Ualmindelig glad’, hvor TV SYD har fulgt seks udviklingshæmmede på arbejde i den sønderjyske dyrepark Glad Zoo.

Ved den lille by Lintrup sydvest for Vejen ligger Glad Zoo. En lille dyrepark med 80 dyrearter og et personale udover det sædvanlige. Flere af de ansatte er nemlig udviklingshæmmede, som trods deres udfordringer alligevel har sat sig for at tage en uddannelse.

Gennem den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse (STU) styrker de deres kognitive kompetencer samt lærer at samarbejde og omgås med mennesker og dyr. Målet er, at de opnår en højere grad af selvstændighed i hverdagen.

Gennem seks programmer har TV SYD været med på sidelinjen inden for og uden for burene, når de udviklingshæmmede er på arbejde i dyreparken.

Nedenfor kan du læse om de seks medvirkende i programmerne, som alle har det tilfælles, at deres hjerner ikke virker på samme måde som normale mennesker.

'Ualmindelig glad' sendes hver søndag klokken 19.30 på TV SYD/ TV 2. Dog ikke den 1. november på grund af præsidentvalget i USA.