Populær turistattraktion hyldes med handicappris

Glad Zoo i Lintrup fik i denne uge overrakt Vejen Kommunes Handicappris 2022 for deres indsats med at sikre arbejdspladser til folk på kanten af arbejdsmarkedet.

Glad Zoo blev i denne uge hædret med Vejen Kommunes Handicappris 2022, og det er en pris, der betyder særlig meget for Dennis Hein Jensen, der er driftsleder af Glad Zoo.

- Det er da megafedt. Det er et stort skulderklap for alt det arbejde, der bliver gjort i Glad Fonden, siger han.

Dyreparken er ejet af Glad Fonden, der også står bag tv-stationen TV Glad, og har et stort fokus på at skabe arbejdspladser for folk med fysisk- og psykisk handicap samt folk på kanten af arbejdsmarkedet.

quote

Alle kan jo et eller andet

Dennis Hein Jensen, driftsleder i Glad Zoo

Og det er netop det arbejde, som er grunden til, at Glad Zoo fik overrakt handicapprisen.

- Glad Fonden er jo sat i verden for at sikre, at unge med handicap også har plads på arbejdsmarkedet. De er jo også en ressource, så det er jo håbløst ikke at bruge dem, for alle kan jo et eller andet, lyder det fra Dennis Hein Jensen.

Glad Zoo

Glad Zoo ligger i Lintrup i den vestlige del af Vejen Kommune og er Vejen Kommunes mest besøgte turistattraktion.

I dyreparken har man i alt 80 dyrearter.

Hos Glad Zoo har man løbende unge tilknyttet, som går på Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Det er et uddannelsesforløb, der henvender sig til unge i alderen 16 til 25 år med særlige behov.

Derudover har man fleksjobbere tilknyttet - i øjeblikket har man tre.

Glad Zoo har også folk i beskyttet beskæftigelse, mens man også har et projekt for unge med skolevægring.

TV SYD har i programrækken "Ualmindelig Glad" fulgt unge med et handicap, der har været tilknyttet Glad Zoo. Programrækken kan ses på TV SYD PLAY her.

Handicaprådet og Vejen Kommune stod bag uddelingen af prisen, og herfra blev der også lagt vægt på den indsats, som Glad Zoo gør for at tilknytte fleksjobbere.

Sidste år havde zoo'en seks fleksjobbere ansat, mens man i år har tilknyttet tre.

En fælles enhed

Ifølge driftsleder Dennis Hein Jensen kan man sagtens yde publikumsservice, selvom man døjer med en dårlig ryg eller en dårlig skulder og har været væk fra arbejdsmarkedet i en længere periode.

- Her er det jo spørgsmålet om igen at få en plads på arbejdsmarkedet. Når man falder ud af systemet, så bliver det nemt noget med, at man er ubrugelig i samfundet. Så det her giver jo en følelse af, at "hey, jeg gør også gavn". Og hos os er vi jo en fælles enhed, siger han.