Dagpleje vinder pris efter at have indført yoga

Hos dagplejerne i Vejle Kommune har man indført yoga i dagligdagen. Både til gavn for dagplejerne og børnene. Det kaster nu en pris af sig.

Det kan være hårdt for kroppen at være dagplejer, når man bærer på børn og udfører mange ensartede opgaver.

Det fortalte Anett Norlyk, der er dagplejer i Thyregod, da TV SYD besøgte hende tidligere på året.

Indførelsen af yoga i dagplejen har givet Anett Norlyk smil på læben.
Indførelsen af yoga i dagplejen har givet Anett Norlyk smil på læben.
Foto: Martin Herlevsen

Derfor har Vejle Kommune indført yoga i dagligdagen. Til gavn for både dagplejere og børn.

Den indsats bliver de nu belønnet for.

Dagplejen i Vejle Kommune har vundet Arbejdsmiljøprisen 2023. Det skete til Arbejdsmiljørådets temadag, der blev afholdt onsdag.

- Vi har fundet en vej til at kombinere ergonomi med fysisk leg og bevægelse ind i kerneopgaven gennem yoga - der bringer stor glæde for både medarbejdere og børn. Det har handlet om vedholdenhed i 2,5 år - og nu handler det om, at projektet fortsat skal leve i dagplejen og mindske den fysiske slitage i dagplejejobbet og skabe et godt arbejdsmiljø fremadrettet, udtaler Pernille Ege Nielsen, der er leder af Vejle Kommunes dagpleje, i en pressemeddelelse.

Dagplejen i Vejle Kommune

Dagplejen i Vejle Kommune består af 160 dagplejere, der hver passer fire børn i eget hjem. Derudover er der 10 dagplejepædagoger, som fører tilsyn. Herudover er der en leder, en souschef, to administrative medarbejdere, en flyvervikar og en frikøbt tillidsrepræsentant.

Kilde: Vejle Kommune

For dagplejen i Vejle Kommune slutter indsatsen ikke her.

Pernille Ege Nielsen oplyser, at de løbende planlægger yogakurser for alle nyansatte dagplejere, så de får de gode vaner med fra starten. På den måde håber hun, at tiltaget fremad kan forankres i dagplejen.