Kattalemurerne fanget på landmands loft

Glæde i Givskud Zoo - to undslupne lemurer er igen tilbage efter små to uger på fri fod i den vilde danske natur.

Det lykkedes de to små eventyrer at være på flugt i små to uger. De var aldrig langt væk fra Givskud Zoo, og de blev fanget på en gård mindre end 1000 meter væk, fortæller en glad direktør for zoo Richard Østerballe.

- Det var en landmand i nærheden, der spottede dem på taget af sin lade, og vi rykkede derfor hurtigt ud. Det lykkedes at bedøve den ene med en bedøvelsespil, og de søgte derefter tilflugt inde på halmloftet. Her var det en let sag at bedøve den anden, da de sad tæt sammen, forklarer Richard Østerballe.

Slap ud gennem åben dør

De to kattalemurer slap formentligt ud af deres lukkede indhegning via en slusedør, der stod på klem på grund af viden. Derefter opholdt de sig i parkens åbne område et par dage, inden de slap uden for murene. Men direktøren var ikke bekymret for dem.

- Jeg har hele tiden troet på, at vi ville fange dem igen. Det drejer sig om to unge hanner, der var på et kort eventyr. De har hele tiden været i området, og rigtig mange har set dem og løbende holdt os opdateret på, hvor de var, fortæller han.

Lemurerne blev grundigt undersøgt efter hjemkomsten. Blandt andet var de fyldt med flåter, og det har måske været med til at svække den ene lidt, der har tabt en del i vægt.
Lemurerne blev grundigt undersøgt efter hjemkomsten. Blandt andet var de fyldt med flåter, og det har måske været med til at svække den ene lidt, der har tabt en del i vægt.

Befinder sig i karantæne

Efter indfangningen blev lemurerne kørt til Givskud Zoo, hvor de nu befinder sig i karantæne. To uger i den vilde natur har sat sine spor på de to eksotiske halvaber.

- Den ene er sund og rask, mens den anden har tabt en del i vægt. De lever af blade, og der har været rigeligt af foder til dem. Derudover så har de begge fået vildt mange flåter, så de har lige fået en behandling for de små blodsugere, siger Richard Østerballe.

Når karantænen er overstået, bliver dyrene igen sat ud i deres indhegning. Og der vil blive holdt et ekstra øje med den halvåbne dør, lover Østerballe.

- Vi vil gerne takke alle for den store interesse, opmærksomhed og hjælp med at holde øje med de to lemurer. Det har været helt overvældende.