Is og lys skabte festivalstemning i skulpturbyen

Lørdag var der isskulpturfestival i Give. Fem kunstnere legede med is og lys – og fik nogle flotte skulpturer ud af det.

I Give arbejder de på at være kendt som skulpturbyen. Det fik lørdag en ny dimension, da fem professionelle kunstnere forvandlede bunker af is til funklende figurer.

Det er formentlig den eneste julesne, vi kommer til at se i år. Men i Give kom sneen ud af de enorme isblokke, som billedhugger Søren Cip Nielsen havde medbragt fra sin egen isfabrik i Stepping.

- Det er næsten ubeskriveligt. Det er næsten som at tegne, forklarer Søren Cip Nielsen til TV SYD om arbejdet med at skabe en isskulptur.

Give havde lørdag inviteret de fem isbilledhuggere Susan Ahrenkiel, Svend Kindt Larsen, Morten Møller, Søren Lyngbye og Anna Marie Østerberg til byen. De brugte fire timer på at hugge de flotte skulpturer ud i is. 

Med motorsav og skarpe mejsler blev der lørdag lavet isskulpturer i Give.
Med motorsav og skarpe mejsler blev der lørdag lavet isskulpturer i Give.

Isfestivalen er arrangeret af Skulpturbyen Give. Her tror man på, at isskulpturerne kan bringe folk til byen.

- Med Isskulpturfestivalen gør vi som handelsby noget andet end i så mange andre byer. Med skulpturerne som indgang gør vi noget for at få borgere til byen og gøre en god handel, siger bestyrelsesmedlem Birgit Lykke Jørgensen.

En af de vigtigste elementer i isskulpturfestivalen er børnene. Lørdag fra 12-15 lavede børnene selv deres egne isskulpturer til det såkaldte Ice for Kids. De fik hjælp af Søren Cip Nielsen – og til sidst blev børnenes skulpturer udstillet side om side med de professionelt fremstillede figurer.

quote

Det er næsten ubeskriveligt. Det er næsten som at tegne.

Søren Cip Nielsen, billedhugger, Stepping

Søren Cip Nielsen har siden 1988 undervist børn i kunstarten omkring 30 gange om året. Men selvom der bliver arbejdet med skarpt værktøj, så har han oplevet ganske få skader.

- Jeg har haft 18.000 børn igennem – og kun ni skader. Syv af dem fordi de har stukket fingrene ind dér, hvor kniven var på vej hen. De sidste to er kommet til at skære sig, slutter billedhuggeren.