Aabenraa gør sig lækker for unge studerende

2200 nye studerende er i dag inviteret til et stort studiestarts-arrangement i Aabenraa.

Nye studerende fra alle Aabenraas uddannelsesinstitutioner er i dag inviteret til campusdag i den nyindviede Arena Aabenraa.

Aabenraa Kommune har – sammen med byens uddannelsesinstitutioner – arrangeret campusdagen – i håb om at de unge kommer til at elske deres studieliv i byen.

quote

Det gør jo ikke noget, hvis de studerende synes det er så spændende, at de også anbefaler Aabenraa til nogle af deres kammerater.

Thomas Andresen, borgmester, Venstre, Aabenraa

- Det er en charmeoffensiv for at holde vores unge her i Sønderjylland. Det er det, dét her drejer sig om, siger borgmester Thomas Andresen (V) til TV SYD.

- Det gør jo ikke noget, hvis de studerende synes, det er så spændende, at de også anbefaler Aabenraa til nogle af deres kammerater, som måske ikke læser her i dag, siger borgmesteren.

Aktivitet skaber netværk

I løbet af campusdagen kan de studerende slå sig løs i mere end 40 forskellige aktiviteter – heriblandt dans, vandpolo, yoga, billedkunst, crossfit og biathlon.

- Det er for at gøre opmærksom på alle de aktiviteter, man kan udfolde sig med i Aabenraa. Vi vil vise, at alt ikke er studie, men at man også i fællesskab kan lave andre ting sammen, siger Thomas Andresen.

- Ambitionen er, at campusdagen igen i år bliver en succes, hvor socialt samvær, bevægelse, kreativitet og netværksdannelse styrker studiemiljøet og samarbejdet på tværs, understreger formand for campus kontaktudvalget og rektor på IBC Mette Andersen.

De studerende blev budt velkomne til campusdagen af Thomas Andresen.

- Jeg håber, I får en super god dag sammen, sagde borgmesteren til de unge.

- Nyd den, for nu starter studieåret. Men der er jo ingen, der siger, det kun skal være kedeligt, så I kan lige så godt starte det med et brag af en fest.