Leasing-biler kan stadig være en god fidus

Selvom folketinget forleden stoppede trafikken med billige nye leasing-biler, så er det stadigvæk en god fidus at lease - nu skal det bare være brugte importerede biler.

Et firma i Rødekro, Mayday Cars, har succes med at formidle leasing af nyere brugte tyske biler til danske kunder. Der er penge at spare - forklaringen er at der kun skal betales en halv procent i registreringsafgift om måneden.

Flexleasing er leasing af brugte biler fra udlandet. Noget, som en række firmaer har specialiseret sig i, blandt andre Mayday Cars. Og efter indgrebet mod leasing af nye biler, er kunderne strømmet til.

Ved at flexlease skal køber typisk kun finansiere halvdelen af det, bilen ville koste i rent køb. Det vil sige ydelsen bliver mindre, men man ejer så formelt set ikke bilen.

Ved flexleasing betaler bilisten hver måned en lille del af registreringsafgiften i stedet for som ved køb af bil at betale det hele på een gang. Og hvert år kan man så få nedskrevet bilens værdi og dermed afgiftsbeløbet - og fordelen er større, jo dyrere bilerne er.

.