Lokal virksomhed laver verdens første svanemærkede burgerpapir

Den sønderjyske virksomhed Abena introducerer verdens første svanemærkede burgerpapir. Papiret er både bæredygtigt produceret og uden tilsatte fluorstoffer.

Emballage- og bleproducenten Abena introducerer verdens første svanemærkede burgerpapir.

Fastfoodemballage er blevet kritiseret for at være tilsat fluorstoffer, som er mistænkt for at være hormonforstyrrende, men nu kan man altså få burgerpapir uden de skadelige stoffer, skriver Abena i en pressemeddelse.

quote

Jeg er stolt af, at vores sortiment af svanemærkede produkter nu også omfatter verdens første svanemærkede burgerpapir, og selv når kunderne bestiller kundetryk på papiret, så er farverne svanemærke-godkendte, hvilket er ret unikt.

Arne Terp-Nielsen, direktør, Abena

Vi danskere spiser i stigende grad ude og lader andre stå for madlavningen. Det viser en ny analyse, som Landbrug & Fødevarer har lavet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

Analysen viser også, at danskerne i gennemsnit spiser på selvbetjente cafeer og fastfood spisesteder knap én gang om måneden.

Dermed stiger også forbruget af emballage til blandt andet burgere, sandwicher og durumruller. 

Det svanemærkede burgerpapir er desuden fremstillet på den mest miljøvenlige måde. For eksempel er det papir, der bliver brugt, fremstillet af lovligt fældet træ, som kan spores, og det er fremstillet energieffektivt og med minimeret udslip til vand og luft, oplyser virksomheden.

For Abena, som står bag det svanemærkede burgerpapir, vejer miljøhensynet tungt:

- Jeg er stolt af, at vores sortiment af svanemærkede produkter nu også omfatter verdens første svanemærkede burgerpapir, og selv når kunderne bestiller kundetryk på papiret, så er farverne svanemærke-godkendte, hvilket er ret unikt, siger Arne Terp-Nielsen, direktør i Abena.

Abena er bare en af mange virksomheder, der stræber efter svanemærket på deres produkter. Miljømærkning Danmark oplever en hurtigt voksende interesse fra både forbrugere og virksomheder omkring blandt andet svanemærket. De nyeste svanemærkninger i rækken er, udover burgerpapir, kaffekopper og fryseposer. Før sommerferien blev den første restaurant også svanemærket.

Kort om svanemærket burgerpapir

  • Svanemærket burgerpapir er ikke tilsat fluorstoffer, som er mistænkt for at være hormonforstyrrende, og som er tungt nedbrydelige i naturen.
  • Papiret er fremstillet af lovligt træ, som kan spores.
  • Det er fremstillet energieffektivt og med minimeret udslip til vand og luft.