Så er vinderen af Danmarks bedste juleby fundet

Fire byer i Syd- og Sønderjylland er på top fem listen over julebyer i Danmark. En af dem vandt med over halvdelen af stemmerne.

Vinderen er Danmarks bedste juleby er Aabenraa.

Det står klar efter næsten 3.000 stemmer er talt op. Det oplyser Mads Riberholt, der driver hjemmesiden Storbyguide.dk. 

Gennem decembermåned har alle kunne stemme på hvilken by, der uofficielt skulle kåres til Danmarks bedste juleby. 

Storbyguide oplyser, at Aabenraa fik over halvdelen af stemmerne. På hjemmesiden beskrives det, at byen har taget julen til sig og gjort den til en del af sit DNA. 

I Aabenraa kunne man blandt andet opleve julehjertebyen, julemanden, julemotionsløb og mange andre gratis juleoplevelser. Og netop julehjertebyen er af begrundelserne til, at Aabenraa vandt.

Top 5 julebyer

1. Aabenraa

2. Varde

3. Tønder

4. Ribe

5. Frederikshavn

Kilde: Storbyguide.dk

Grin og glæde

En af dem som er glade for prisen er Malene Bruhn. Hun er koordinator på julehjertebyen i Aabenraa, der hvert år bliver bygget efter historiske huse.

- Det er da fantastisk. Det er det da. Tænk, at der er så mange, der synes om det her koncept, siger Malene Bruhn, der er koordinator for Aabenraa Juleby, der i samme moment bryder ud i et stort jublende grin.

 Hun fortæller, at det bestemt ikke er julehygge i lille format, de har præsteret i den sønderjyske købstad.

- Vi bager æbleskiver på brændekomfur, vi deler risengrød og varm kakao ud - og det hele er gratis. Alle har muligheden for at få en hjertevarm jul. siger koordinatoren.

En del af koncept Aabenraa Juleby går også ud på det med næstekærligheden - ja, faktisk er det en stor del af det hele, lyder det.

- Der er en julehjælpsforening bag, der hedder 'Et Hjerte for Alle'. Vi ønsker at give folk muligheden for at donere penge til formålet, og der bliver lagt en halv million i den her super hyggelige og idylliske juleby lige nu, og de penge går ubeskåret til julehjælp til cirka 400-500 familier i Aabenraa Kommune. Så det er bare en good story, slutter Malene Bruhn.