'Aftalen med kaninerne': Vegansk marengs med frugt og hindbærskum

Fire kødelskende syd- og sønderjyder er gået med til at tage gaflen i den anden hånd, når de i seks uger vil bryde aftalen med kaninerne og leve helt vegetarisk i TV SYD-programmet 'Aftalen med kaninerne'.

Kokken Alexander Johnsen skal hjælpe dem med eksperimentet, og du kan være derhjemme med hans opskrifter på vegetariske retter.

'Aftalen med kaninerne' kan ses på TV SYD PLAY lige nu og helt gratis.

Vegansk marengs med frugt og hindbærskum

Til 1 kage:

• Væden fra 1 dåse kikærter, ca 50 ml (kikærterne kan bruges i salater, falafler ect)

• 50 gram sukker

• ¼ tsk citronsyre

• Mynte

• ½ - 1 glas frysetørret hindbær

• frugt og bær efter smag

• chokolade efter smag

Fremgangsmåde:

Kom kikærtevand og citronsyre i en røremaskine - eller skål hvis du bruger piskeris.

Det skal lige piskes stivt i ca 10 min, herefter kommes sukker i en skefuld ad gang, så sukkeret opløses i marengsen.

Når den er pisket helt sej, puttes den i sprøjtepose og sprøjtes som lagkagebund på en bageplade med bagepapir. Gem lidt marengs til hindbærguf.

Bag bunden i ovnen ved 100 grader i halvandens times tid. Den skal blive sprød med ikke tage for meget farve. Den skal helst være hvid, når den er færdig.

Imens gøre frugt og bær klar, vaskes og skæres.

Blend din frysetørrede hindbær og kom skummet i resten af marengsen og rør forsigtet, så du får en hindbærguf.

Når kagen er færdig i ovnen og kølet af, pynter du med frugt og revet chokolade. Læg hindbærguffen, så den ikke er i direkte kontakt med den bagte marengs. pynt med mynteblade.

Tip: Pynt med frugt, bær og guf så tæt på servering som muligt, da kagen ellers kan stå og blive blød.