TV der bevæger dig

350 studerende på Tech Tour i Billund

Fra dagens Tech Tour i Billund

1 af 2

350 studerende og undervisere fra tekniske og produktion-sorienterede uddannelser holdt fredag en anderledes studiedag i Billund. De var nemlig rundt på syv virksomheder.

- Vi har lige lavet en analyse, som viser, at flere virksomheder faktisk har problemer med at rekruttere højtuddannede og også faglærte, siger Morten Karlsbjerg, direktør i Billund Erhvervsfremme til TV SYD.

Studiedagen kaldes Teck Tour. Dagen byder på fem-seks virksomhedsbesøg, hvor de studerende har mulighed for at komme ind bag facaden hos DaVinci Development, HN Group, Stansomatic, Billund Aquakulturservice, Modulex, Zebicon, Legos engineeringafdeling og produktion i Billund.

- Vi har stort udbytte af at deltage i Tech Tour studiedagen, forklarer marketing manager Katja Ramsing fra Zebicon, der arbejder med 3D scanning og måleteknik. Vi får styrket relationerne til uddannelsesinstitutionerne, som resulterer i gæsteundervisning og lettere rekruttering af praktikanter og medarbejdere. Samtidig har vi lejlighed til at præsentere os selv for 400 potentielle kunder, da mange af de studerende er sidst i uddannelsesforløbet og snart skal ud på arbejdsmarkedet.

Der er 350 tilmeldte til Tech Tour studiedag fra 10 forskellige uddannelsesinstitutioner i Jylland og på Fyn. De studerende kommer fra uddannelserne: maskiningeniør, produktionsteknolog og maskinmester.

01:00 Luk video

Hør Morten Karlsbjerg om baggrunden for Tech Tour. (Varighed: 1:00)

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden