78-årig kvinde fundet i god behold efter 19 timer

Den 78-årige Gerda Pedersen er efter 19 timer fundet i god behold.

Den 78-årige kvinde forlod Billund Plejecenter tirsdag ved 13-tiden. En stor eftersøgning blev hurtigt sat i gang for at finde kvinden, der er dement og har svært ved at orientere sig. 

Tirsdag eftermiddag var en helikopter i luften for at lokalisere Gerda Pedersen, og også et stort mandskab og hundepatruljer deltog i eftersøgningen.

- Vores patruljer og politihundene indstillede først deres eftersøgning klokken 04 i nat, fortalte  vagtchef Michael Sehested, Sydøstjyllands Politi, tidligt onsdag morgen til TV SYD.

Der er søgt i Vandel, Filskov, Hejnsvig og i hele Billund.

Det helt store opbud af politi og hjemmeværn var ved at gøre klar til eftersøgningens dag 2, da meldingen kom om, at den 78-årige kvinde var fundet.

quote

Hun har formentlig gået rundt hele natten, og det har sandsynligvis været med til at holde hende varm. Vi er så lykkelige og lettede over, at hun er fundet i god behold.

Heidi Schmidt, konsulent, Billund Kommunes Ældreområde

Klokken 07.35 onsdag morgen blev hun opdaget i god behold i en have på Rygbjergvej i Randbøldal, hvor hun var gået til. Afstanden mellem Billund Plejecenter og findestedet er omkring 12 kilometer, hvis man går den direkte vej.

Bor i egen bolig

Den 78-årige kvinde opholdt sig tirsdag, som hun plejer et par gange om ugen, i Billund Plejecenters dagtilbud. Kvinden er dement - men i fysisk god form og bor sammen med sin mand i egen bolig.

Tirsdag eftermiddag forlod hun dagtilbudet og blev sidst set omkring klokken 13.30 ved et byggemarked i Billunds østlige udkant i retning mod Vandel.

- Hun har formentlig gået rundt hele natten, og det har sandsynligvis været med til at holde hende varm. Vi er så lykkelige og lettede over, at hun er fundet i god behold, siger konsulent Heidi Schmidt, fra Billund Kommunes Ældreområde, til TV SYD.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.