Årstiden der lokker smilet frem

Vi har været ude i foråret for at høre, hvorfor vi bliver helt forandret, når solen skinner. Nu er kulden væk. Nu  er det lunt. De sidste træer springer ud, og det er bare dejligt.

TV Syd tog ud for at se, hvordan danskerne tager imod det gode vejr. Nu, da den koldeste maj i 13 år endelig er blevet varm. Vi har fået travlt. Cyklerne er trukket frem for at blive gjort klar.

Ud med legetøjet

Danskerne vil ud for at lege - og det kan voksne danskere også gøre på deres facon. De kan lege med deres motorcykler, vetanbiler og sejlbåde.

Vi indledte forårs-turen på gå-gaden i Vejle, hvor en sygeplejerske trak vinterstøvlerne af og stak fødderne i et par nye sandaler. Vi mødte et forelsket par fra Børkop i 70'erne, som skulle nyde en god frokost, og vi fik set, hvordan is-baren er kommet i gang igen efter en vinter, da der var is nok, omend mindre spiselig.
 
Vi kørte forbi Rosborg Gymnasioum, hvor et par hundrede første G'ere svedte over årsprøven, og vi talte med en forsker, som sagde, at vi skal huske, at vi skal lege for at få et bedre liv. Det kan vi nu, da vi endelig er ude af vinter-hulen.

På en dejlig dag som denne tog vi til Juelsminde. Det var dase-vejr, og båd-ejerne dasede, alt hvad de kunne.