TV der bevæger dig

Ældre tages med på råd om robot-støvsugere

02:33

Anna Marie Nielsen foretrækker sin hånddrevne støvsuger.

1 af 2

Robot-støvsugere i ældreplejen er et fænomen der breder sig. I Aabenraa Kommune ved man, at det har skabt ramaskrig mange steder. Det vil de undgå. Derfor tager de ældre med på råd for at gøre robotstøvsugeren til en succes.

Anna Marie Nielsen sidder i Seniorrådet i Aabenraa Kommune. Det var som et led i kommunens plan om at indføre robotstøvsugere i ældreplejen fra den 26. april i år, at hun fik stillet den selvkørende støvsuger på prøve.

Aabenraa Kommune har haft planer om at indføre støvsugerne i snart to år. Men de vil gerne undgå den den massive kritik støvsugerne har fået i andre kommuner. Derfor har de gjort meget for at inddrage de ældre og informere om de kommende ændringer.Selvom Anna Marie Nielsen foretrækker sin hånddrevne støvsuger, så værdsætter hun at kommunen gør noget for at inddrage de ældre.
Hun er dog i tvivl om hvor vidt de snavs-slugende robotter vil være en succes hos de ældre.
- Hvis vi vil fremtidssikre hjemmehjælpen, så der også fremover er penge og hænder til at hjælpe og pleje de borgere, der ikke kan klare sig selv, bliver vi nødt til at tænke i nye løsninger og gennemføre forandringer, som vi godt ved, at der kan være delte meninger om, siger formand for Sundhedsudvalget, Karsten Meyer Olesen, Soc. dem.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu