Als et skridt nærmere EU-nødhjælp

Region Syddanmark og de fyrede fra Danfoss og Linak er kommet et skridt nærmere på at få udbetalt den støtte til efteruddannelse, som regionen blev lovet af EU i begyndelsen af august. Altså august sidste år.  

Det sker, efter at Europaparlamentet torsdag stemte for og godkendte EU-Kommissionens forslag om at tildele 76 millioner kroner til omskoling, uddannelse og jobtræning af de arbejdere, som stadig står uden arbejde efter massefyringerne på industrivirksomhederne Danfoss og Linak.

Dermed er det kun EU's finansministre, der på et rådsmøde mangler at godkende ansøgningen fra Region Syddanmark.

 

Laaaaaangsom sagsbehandling

Men EU-systemet kværner langsomt. Ansøgningen har nu været i EU-systemet i ét år, og netop behandlingstiden af ansøgninger til EU's Globaliseringsfond har da også tidligere været skarpt kritiseret af Region Syddanmarks formand Carl Holst (V).

Avisen Financial Times kunne i sidste måned fortælle, at den gennemsnitlige ventetid for at få en ansøgning til EU's Globaliseringsfond godkendt er på 294 dage, og at fonden siden 2007 kun har uddelt cirka én milliard kroner ud af de i alt 15 milliarder kroner, den har til rådighed.