Anni fik nedsat straf for bordeldrift

Kendiskvinden Anni Fønsby fik sin straf for rufferi nedsat med et halvt år i landsretten. Hun er dømt for at have drevet bordeller i bl.a. Vejle, Kolding og Aabenraa.

Hun blev fundet skyldig i rufferi og skal i fængsel i halvandet år. Østre Landsret konfiskerede også 4,5 mio. kr., som den kendte kvinde har tjent på sin kæde af bordeller. Også fortjenesten blev barberet lidt ned . I byretten var fortjenesten gjort op til seks mio. kr.

Veninde også dømt

Hendes veninde straffes med et års fængsel, der gøres betinget. Veninden skal af med 1,3 millioner kroner. Undervejs har den 38-årige kvinde nægtet sig skyldig, men retsvæsnet er nu i to omgange nået til en anden konklusion.

Webmaster

Officielt var Anni Fønsbys rolle at være webmaster for bordellerne, men det var ifølge anklageren blot et dække:

Reelt skulle hun have andel i de penge, som de prostituerede kvinder tjente på bordellerne. Det blev i retten bl.a. dokumenteret med vidneforklaringer om forretningsgangen på bordellet i Vejle.

Holddt møder med Skat

Fønsby har forsvaret sig med, at hun holdt møder med Skat for at finde en lovlig model for drift af de såkaldte klinikker.

Og hun har også henvist til, at politiet ikke greb ind tidligere.
Men dette ændrer ikke ved, at hun har gjort sig skyldig i rufferi, siger dommerne.

Kan ikke forstå loven

Anni Fønsby har hævdet, at hun ikke har kunnet forstå loven.

- Jeg har holdt meget af bordelbranchen, og jeg synes, jeg var med til at gøre en forskel, men lovgivningen har vist sig at være umulig at finde ud af, sagde hun forleden i landsretten.
 

Fakta om sagen

* Anni Katrine Brinch - der tidligere hed Anni Fønsby - blev onsdag ved Østre Landsret i Odense idømt et år og seks måneders ubetinget fængsel for bordeldrift i otte byer - Odense, Vejle, Kolding, Randers, Aabenraa, Hasselager, Ringsted og Østerbro i København.
 * Landsretten konfiskerer desuden 4,5 millioner kroner fra Fønsby, som hun skulle have tjent på bordellerne.
 * Officielt var Anni Fønsbys rolle at være webmaster for bordellerne, men det var ifølge anklageren blot et dække. Reelt skulle hun have andel i de penge, som de prostituerede kvinder tjente på bordellerne, og anklageren mente, at Fønsby og hendes veninde havde tjent millioner af kroner på bordellerne siden 2005.
 * Anni Fønsby er tidligere idømt et års betinget fængsel for rufferi i 2005. Fønsby har forsvaret sig med, at hun efter denne dom holdt møder med Skat for at finde en lovlig model for drift af de såkaldte klinikker. Og hun har også henvist til, at politiet ikke greb ind tidligere.
 * Anni Fønsby er kendt som nøgenmodel og for sit ægteskab med it-millionæren Erik Damgaard. Parret blev for alvor kendt i tv-serien "Anni og Erik goes to Hollywood". De blev i april 2010 forældre til en lille pige, Victoria.