Banedanmark undersøger nu sikkerheden på Tjæreborg Station

En 15-årig dreng blev torsdag dræbt af et tog på Tjæreborg Station. Banedanmark undersøger nu, om sikkerheden på stationen er god nok.

Et gennemgående tog dræbte torsdag en 15-årig dreng på Tjæreborg Station. Ligesom alle andre passagerer, der skal med lokaltoget fra Tjæreborg til Esbjerg, måtte han først krydse spor 1. Derfor vil Banedanmark nu gennemgå sikkerheden på stationen, fortæller Banedanmarks sikkerhedschef, Martin Harrow.

Banedanmark vurderer alle stationer i hele landet mindst en gang om året, og derfor mener Martin Harrow også, at han godt kan stå inde for sikkerheden på Tjæreborg Station.

- Vi har startet vores egen undersøgelse, hvor vi ser på, om vi kan lære noget af hændelsen. Sikkerheden er i orden, men det betyder ikke, at vi ikke kigger på hændelsen for at se, om der er noget, vi kan gøre bedre både på kort sigt og på længere sigt. 

Flere af den dræbtes venner mener dog ikke, at sikkerheden på stationen er god nok, og de har derfor startet en underskriftindsamling for bedre sikkerhed. Det initiativ byder Banedanmarks sikkerhedschef velkommen. 

- Vi er dybt berørte over sagen, og derfor er vi glade for at komme i dialog med de folk, som benytter jernbanen, selvom det er under tragiske omstændigheder, siger Martin Harrow til TV SYD.

Den dræbtes venner foreslår, at man for eksempel bygger en gangbro eller en tunnel på stationen, så passagerer ikke skal gå over spor 1 for at komme til spor 2.

Martin Harrow oplyser, at Banedanmark laver sikkerhedstjek af alle danske stationer. Det gør de ved at se på antal passagerer, antal tog og især de gennemkørende togs hastigheder på de forskellige strækninger og stationer. Ud fra de oplysninger mener Martin Harrow, at stationens sikkerhed er i orden med den overgang, der er i dag.

Det er denne overskæring, passagererne skal krydse, når de skal med toget på den modsatte perron.
Det er denne overskæring, passagererne skal krydse, når de skal med toget på den modsatte perron.
Foto: Ina Clausen, TV SYD

Banedanmark har efter ulykken sat nye advarselsskilte op ved jernbaneoverskæringen på Tjæreborg station.