TV der bevæger dig

Borgmestre er rystede over trusler mod kollega i Vejen

Tønders borgmester, Henrik Frandsen (V), har politianmeldt en borger for trusler. Foto: Vibeke Illum Marcussen, TV SYD

Egon Fræhrs borgmester-kolleger reagerer med bestyrtelse og beklagelser over de trusler, som har ført til politi-beskyttelse af Vejenborgmesteren. En enkelt borgmester har selv oplevet trusler og indgivet politianmeldelse.

Tønders borgmester Henrik Frandsen, (V), har selv politianmeldt en borger for trusler. Der var tale om en mand, der i sin tidligere bopælskommune var blevet dømt for trusler mod borgmesteren der.

- Det var ikke i samme kategori som de trusler, Egon Fræhr nu må leve med - men jeg tog det i opløbet, og politiet reagerede prompte. Siden har jeg ikke oplevet noget, der minder om trusler, fortæller Henrik Frandsen til TV SYD.

Det var ikke i samme kategori som de trusler, Egon Fræhr nu må leve med - men jeg tog det i opløbet, og politiet reagerede prompte.

Henrik Frandsen, borgmester, (V), Tønder

TV SYD har torsdag aften været i kontakt med 10 af de 14 borgmestre i vores sendeområde. De er alle rystede over, at Egon Fræhr har været udsat en række trusler, der er af en sådan karakter, at politiet og PET nu er trådt til med overvågning og overfaldsalarm.

Læs også Borgmester i vejstrid får politibeskyttelse efter trusler

Billunds borgmester Ib Kristensen, (V), har en gang fået punkteret to hjul på sin bil.

- Det anmeldte jeg til politiet - men lømlerne blev aldrig fundet. Om det relatererede til mit politiske virke - eller bare var hærværk - er jo svært at sige, siger Ib Kristensen til TV SYD. 

Fælles for alle 10 borgmestre er, at de jævnligt må stå for skud med hårde ord i debatten på eksempelvis de sociale medier - men de finder det helt uhørt med truslerne mod Egon Fræhr.

- Det berører mig dybt. Selvom vi tilhører hver sit parti, betragter jeg Egon Fræhr som en hædersmand, der kæmper med åben pande. Jeg er ked af, hvad der nu har ramt ham, siger Fredericias socialdemokratiske borgmester Jacob Bjerregaard. Han har selv aldrig fået trusler.

I Haderslev er borgmester H. P. Geil, (V) også rystet. 

- Når man kommer i modvind, kan det godt kaste nogle grimme mails af sig – men jeg har aldrig fået direkte trusler, siger H.P. Geil til TV SYD.

Heller ikke Vejles borgmester Jens Ejner Christensen, (V), har oplevet trusler.

-  Det er begrædeligt med chikane og sådanne angreb mod demokratiet. Det er jo et angreb på alle folkevalgte, siger Vejle-borgmesteren.

TV SYD har også talt med borgmestrene i Aabenraa, Esbjerg, Horsens og på Fanø, der ikke har været udsat for trusler - men alle mærker en hårdere tone, når enkelte sager får meget fokus.

I Kolding har borgmester Jørn Pedersen, (V), været tæt på at politianmelde en borger, der opfordrede alle til at læsse affald af i borgmesterens indkørsel under en skraldemandsstrejke.

- Det endte dog med, at vi talte os til rette. Jeg har ikke være udsat for konkrete trusler på livet. Det er voldsomt med Egon Fræhrs tilfælde, siger Jørn Pedersen.

Borgmestrene i Varde, Sønderborg og Hedensted var ikke at træffe på telefon torsdag aften.

 

 

 

 

 

 


Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App