TV der bevæger dig

Borgmestre glæder sig over ministers kursændring om master

00:15

Borgmestrene i Esbjerg og Varde glæder sig over udsigten til, at Vestjyllands blå himmel slipper for 500 højspændingsmaster. Video: John Melin, TV SYD

Borgmestrene i Esbjerg og Varde glæder sig over udsigten til, at Vestjyllands blå himmel slipper for 500 højspændingsmaster. Foto: John Melin, TV SYD

1 af 2

Borgmestrene i Varde og Esbjerg vågnede fredag morgen op til nyheden om, at energiministeren vil forhandle om at få gravet højspændingskabler ned i jorden.

Det er dejligt, at energiminister Lars Chr. Lilleholt, (V), nu reagerer.

Sådan lyder det fra Erik Buhl og Jesper Frost Rasmussen, borgmestre i henholdsvis Varde og Esbjerg.

Læs også Minister indkalder til forhandlinger om kritiserede højspændingsmaster

De to har de seneste uger sammen med borgmestrene i Tønder, Herning, Holstebro og Ringkøbing Skjern kommuner kæmpet for at få energiministeren til ændre holdning og arbejde for nedgravning af 170 kilometer højspændingsledninger.

- Den rigtige løsning er at grave kabel ned i jorden på hele strækningen, og derfor er det glædeligt, at ministeren nu går ind i sagen, siger borgmester Erik Buhl, Varde, (V), til TV SYD.

Det drejer sig om en strækning fra Idomlund ved Holstebro i nord hele vejen ned til den dansk-tyske grænse i syd. 

Planerne vil betyde, at der på strækningen skal etableres mere end 500 højspændingsmaster hver med en højde på op til 35 meter.

00:17

Esbjerg-borgmester: Højspændingsledning skal graves ned

Luk video

- Det er godt, at ministeren har lyttet til os og de bekymrede borgere i hele Vestjylland. Nu må partierne bide til bolle og finde pengene til nedgravningen, siger Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen, (V), til TV SYD.

Blandt borgerne i de berørte kommuner har planerne vakt stor bekymring, og energiminister Lars Chr. Lilleholt har længe afvist ønsker om, at han skulle besøge Vestjylland og deltage i diskussionen. Nu er situationen så ændret.

Ministeren vil nu indkalde partierne bag den såkaldte PSO-aftale fra november 2016, der for at spare penge ændrede princippet om, at nye store højspændingsledninger skulle graves ned i jorden.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden