Danfoss står til milliardgennembrud i Kina

I foråret Danfoss en ordre fra den kinesiske millionby Anshan om levering af en omfattende fjernvarmeløsning. Det er nu ud til, at 13 andre millionbyer i Kina vil give tilsvarende ordrer.

Udsigt til at energirenovere 14 millionbyer medfører en milliardomsætning for Danfoss. Der bliver muligvis tale om ordrer til 20 milliarder kr.

- Vi har et rigtigt godt partnerskab med bystyret i Anshan, Angang Steel og Qianfeng District Heating Company. I tæt samarbejde har vi udviklet en god løsning på at anvende uudnyttet spildvarme til energi, som kan kopieres til andre byer. Det her er uden tvivl det største projekt nogensinde for vores fjernvarmedivision i Kina ? og det fortsætter med at vokse, siger Lars Tveen, direktør i Danfoss? fjernvarmedivision.

Forleden blev første spadestik til den nye fjernvarmeforbindelse i Anshan taget, og i begyndelsen af november vil de første 200 MW overskudsvarme fra stålværket AnGang Steel blive ledt over i fjernvarmenettet i stedet for op igennem skorstenen, oplyser Danfoss.

Det vil mindske kulforureningen og forbedre luftkvaliteten for byens knap fire millioner indbyggere, samtidig med at det sparer både energi og penge.