TV der bevæger dig

De hvide lægekitler forsvinder

De hvide kitler er snart ikke synlige længere, som man ellers kan se dem i TV SYDs program fra Sydvestjysk Sygehus. Foto: Frank Blauenfeldt

Ansatte på sygehusene i Syd- og Sønderjylland skal skifte fra hvide til blå uniformer.

Postmanden var rød, så blev han blå, og nu følger sygehuspersonalet i Syd- og Sønderjylland med på den blå trend.

Den indføres på alle regionens sygehuse for at understrege medarbejdernes faglige identitet og sygehusenes fællesskab.

Mogens Sehested Kristensen, økonomidirektør, Region Syddanmark

Ønsket om farveændringen er medarbejdernes eget. Blandt andet fordi nogle oplever, at de hvide uniformer er gennemsigtige.

Derudover bliver uniformerne også opdateret, så de er mere praktiske, for eksempel nu hvor personalet har en smartphone med sig som arbejdsredskab.

Og designet er allerede godkendt i brug. Ansatte i andre regioner bruger nemlig allerede uniformen.

Det blå er undervejs

Beslutningen om nye uniformer kom, efter at regionen indgik en aftale med De Forenede Dampvaskerier og Berendsen Textil Service om vask af tekstiler fra sygehusene. Heri var en aftale om nye og opdaterede uniformer.

Sygeplejersker, læger og alle andre medarbejdere på de syd- og sønderjyske sygehuse skifter farve. Foto: Bjørn Sørensen

Det er lægerne og sygeplejerskerne på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg og Grindsted og Sygehus Sønderjylland i Aabenraa og Sønderborg, der først får lov til at trække i den nye uniform. Det sker til efteråret. De ansatte på sygehusene i Kolding og Vejle må vente til næste forår, før de får lov at smide den hvide kittel ud til højre.

- Den indføres på alle regionens sygehuse for at understrege medarbejdernes faglige identitet og sygehusenes fællesskab på tværs af regionen. Samtidig kan vi udnytte uniformerne mere optimalt, når de er ens på tværs af regionen, siger økonomidirektør Mogens Sehested Kristensen i en pressemeddelelse.

Region Syddanmark oplyser, at de med den nye vaskeriaftale kommer til at spare 29 millioner kroner. Blandt andet fordi der er færre varianter af den uniform.

Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App