TV der bevæger dig

Delte meninger om betydning af højere skattefradrag

Bundfradraget for at leje et sommerhus bliver næsten fordoblet.

Nogle udlejningsbureauer jubler, andre tror ikke på nogen synderlig effekt af højere fradrag for at udleje et sommerhus.

- Det er ekstremt glædeligt, siger direktør i Feriekompagniet i Blåvand, Finn Christensen, til nyheden om, at et bredt politisk flertal har aftalt at hæve bundfradraget for at leje et sommerhus ud.

Med virkning allerede fra i år fordobles bundfradraget fra 21.400 kr. Til 40.000 kr. Det skal få flere sommerhusejere til at sætte deres hus til udlejning, og det er stærkt tiltrængt i branchen.

- Sidste år måtte vi melde alt udsolgt i ti uger hen over højsæsonen, det kunne virkelig være rart at have flere huse at gøre med, siger Finn Christensen. 

Finn Christensen Foto: Privat

"Vi er rigtig glade"

Samme tilfredshed udtrykker direktør Jan Helsinghof hos Hansens Feriehusudlejning i Henne.

- Vi er rigtig glade. Det er noget, vi som branche har drømt om i flere år. Vi har mange husejere som kun udlejer i otte uger af året, det svarer til bundfradraget, den periode vil blive udvidet nu. Vi forventer at få op til 500 flere huse i markedet her i mit distrikt, siger Jan Helsinghof. 

00:26

Der er delte meninger om det nye fradrag.

Luk video

For Finn Christensen er det politiske signal til kystturismen vigtig. Først blev udlejningssæsonen udvidet, og nu hæver politikerne bundfradraget.

Skattefradrag har aldrig nogensinde været umoderne i et land med Danmarks skattetryk.

Finn Christensen, direktør, Feriekompagniet, Blåvand

Varde i top

Det er glædeligt, at de har fået øjnene op for turismens betydning. I Varde Kommunes bnp udgør turismen 12-13 procent, det er ganske betydeligt, siger Finn Christensen.

Sammen med nabokommunen Ringkøbing-Skjern indtager Varde Kommune danmarksrekorden i antal udlejede overnatninger, større end København.

- Det er her, vi har vækst, siger Jan Helsinghof.

Dejligt, men...

Men det er ikke alle professionelle udlejere, som tror på det geniale i politikernes aftale om at hæve bundfradraget.

Ejer af Blåvand Feriehusudlejning, Jette Schouboe Rasmussen, siger til TV SYD, at det da altid er dejligt med noget højere bundfradrag,

- men jeg tror ikke på, det har den store effekt. Dem, der ikke lejer deres hus ud nu, vil ikke begynde på det i et omfang, som virkelig afhjælper vores altid udsolgte højsæson. 

Jette Schouboe Rasmussen anslår, at branchen kunne bruge yderlige 10.000 huse til udlejning, og det vil det nye bundfradrag ikke rette op på.

- Danskerne har en god økonomi, og dem, der nyder deres sommerhus i højsæsonen, laver næppe om på det. De sætter det måske på markedet i ydersæsonen, men det er i højsæsonen, vi har brug for dem, siger ejeren af Blåvand Feriehusudlejning.

Men hos Feriekompagniet ser direktør Finn Christensen mere forventningsfuldt på effekten af den nye aftale.

- Skattefradrag har aldrig nogensinde været umoderne i et land med Danmarks skattetryk, siger han. 

Læs også Sommerhusejere får stor skattelettelse

Bundfradraget for at leje et sommerhus bliver næsten fordoblet. Foto: Colourbox

Læs også Sommerhusejere får stor skattelettelse

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden