TV der bevæger dig

Der ryddes op i Farris

Den forreste del af det godstog, der blev afsporet ved Farris mellem Lunderskov og Vojens er nu blevet fjernet, og Banedanmark er lørdag morgen gået i gang med at gøre sporet klar, så de afsporede godsvogne kan komme tilbage på skinnerne.

De afsporede godsvogne skal så tilbage på skinnerne og trækkes væk

osammen med den bageste del af toget.

Samtidig er Banedanmark i gang med de mange forberedende arbejder for at få udbedret skaderne, så passager- og godstransporten kan genoprettes hurtigt muligt.

- Vi er i fuld gang med at forberede det omfattende arbejde med udbedre skaderne og skaffe de nødvendige materialer, så vi kan komme i gang med at gøre jernbanen klar efter afsporingen. Eksempelvis skal vi bruge 11.000 nye sveller til at erstatte de ødelagte sveller på den knap syv kilometer lange beskadigede jernbanestrækning, siger Steen Kristensen, sporchef i Banedanmark.

Over de næste dage får Banedanmark det fulde overblik og kender dermed også planen for udbedring af skaderne, og så vil det i begyndelsen af den kommende uge være muligt at give en prognose for, hvornår passager- og godstrafikken på strækningen kan genoptages.

Godstoget blev afsporet torsdag eftermiddag ved Farris og fortsatte herefter op til syv kilometer i sydlig retning, inden det standsede nær Sommersted. Toget var på vej fra Sverige til Tyskland.

Tog stadig erstattet med busser

Alle passagertog mellem Vamdrup og Vojens er aflyst og erstattet med busser. For yderligere informationer herom henvises til DSB og Banedanmarks hjemmesider www.dsb.dk og www.banedanmark.dk

På godsområdet arbejdes der intens sammen med DB Netz på at få etableret muligheden for at køre gods over grænsen via Tønder-Niebüll.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden