Det strømmer ind med anmeldelser om løse hjulbolte

På tre uger er antallet af anmeldelser om løse hjulbolte på biler steget voldsomt i de to lokale politikredse, der tilsammen har registret 54 nye tilfælde mod kun 20 i årets første seks måneder.

Denne tendens følger udviklingen på landsplan, hvor antallet af anmeldelser om løse hjulbolte er steget med 393 på tre uger. Det oplyser Rigspolitiet til Ritzau.

19. juni opgjorde politiet antallet af anmeldelser i år til 243, og tre uger senere, 10. juli, er antallet oppe på 636.

De seneste tal for Sydøstjyllands Politi er nu 42 mod 15 frem til 19. juni, mens Syd- og Sønderjyllands Politi er gået fra 15 til 42 anmeldelselser på kun tre uger.

Der behøver ikke at være noget kriminelt bag de løsnede hjulbolte. En forklaring kan også være, at boltene har løsnet sig efter eksempelvis et hjulskift.

De to lokale politikredse ligger stadig i den lave ende med antal anmeldelser om løse hjulbolte. 

Nordsjællands Politi topper med 81, Midt- og Vestsjælland har 79 og Midt- og Vestjyllands Politi har opgjort anmeldelsernes antal til 78. 

Kommunikationsrådgiver Mette Helm hos Midt- og Vestjyllands Politi siger til Ritzau, at det muligvis kan skyldes fænomenet "copycat" - at man kopierer forbrydelsen.

- Man ser en gang imellem, at folk i en stor misforståelse lader sig inspirere af noget, som andre har gjort. Det kan også være, at folk ikke har fået skiftet deres dæk ordentligt. Men vi undrer os over, at vi ikke får nogle henvendelser fra folk, der ved, hvem der står bag. Når et problem er så stort og udbredt i hele landet, ville der typisk være nogen, som har viden om, hvem der står bag, siger kommunikationsrådgiver Mette Helm, Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet modtog den første anmeldelse om løsnede hjulbolte på biler i marts fra en bilejer i Ringsted.