TV der bevæger dig

DF angriber forskellen i grænsekontrollen

01:11

Den blev indført midlertidig grænsekontrol den 4. januar i Danmark.

Der er enorm forskel på, hvor mange biler der stoppes for grænsekontrol ved Danmarks 17 grænseovergange. Det undrer Peter Kofod Poulsen fra DF.

Den 4. januar blev der indført midlertidig grænsekontrol i Danmark. Men der er stor forskel på, hvor mange stikprøver politiet tager ved de 17 grænseovergange.

Ved Frøslev, den travleste grænseovergang mellem Danmark og Tyskland, foretager politiet blot en fjerdedel af de antal stikprøver, som man foretager ved Rødby Havn. Altså 758 stikprøver ved Frøslev sammenlignet med 2857 ved Rødby Havn siden januar.

Tendensen er den samme, når man kigger på resten af de store grænseovergange. 448 stikprøver ved Kruså og 396  ved Padborg. Det undrer Peter Kofod Poulsen, DF.

- Det er interessant at kende til det kontroltryk, der er i forbindelse med grænsekontrollen. Jeg tror ikke, at menneskesmuglere eller organiserede kriminelle er dummere end alle mulige andre. Så de bruger selvfølgelig, de smuthuller der er, siger Peter Kofod Poulsen, DF.

I den forbindelse har Folketingets retsudvalg med ønske fra Peter Kofod Poulsen stillet spørgsmålstegn ved forskellen.

- Det sætter fokus ved en af de svage ting, der er ved den stikprøvekontrol, der er nu. Den er ikke stærk nok. Der er ikke kontrol nok. Vi kunne godt tænke os mere grænsekontrol, siger han.

Hos politiet forklarer man forskellen på flere måder. Blandt andet er antallet af pendlere en medvirkende faktor.

- Der er rigtig mange pendlere i det syd- og sønderjyske, som passerer grænsen hver dag. Dem er der længere imellem at vi kontrollerer. For når vi først har set dem mandag, tirsdag og onsdag, så bliver de måske først kontrolleret igen lørdag, søndag eller næste uge, siger politiinspektør hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Brian Fussing, til TV SYD.

Han forklarer fordelingen af kontrollerne.

- Den måde vi har tilrettelagt grænsekontrollen på i det syd- og sønderjyske gør at vi ikke er til stede ved alle grænseovergange hele tiden. Derfor har vi en særlig plan for, hvordan vi laver den stikprøvevise grænsekontrol.

Peter Kofod Poulsen opfordrer til, at hjemmeværnet og forsvaret inddrages i arbejdet med grænsekontrol.  

 

Antal af stikprøver ved danske grænseovergange (gennemsnitligt)

Rødby Havn 2857
Frøslev 758
Kruså: 448
Gedser: 425
Padborg: 396
Sæd: 334
Møllehus: 90
Rudbøl: 38
Sild: 37
Pebersmark: 35
Sofiedal: 13
Rønne: 13
Siltoft: 8
Bøgelshus: 4
Wilmkær: 4
Beierskro: 2
Vindtved: 1

 

 

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden