TV der bevæger dig

Efter sag ved grænsen: DF vil beholde hjemmeværn

Hjemmeværnet kontrollerer blandt andet ved Krusågrænsen.

Tre hjemmeværnsfolk er sendt hjem fra grænsen, fordi de ikke lever op til den forventede værdighed. Alligevel står Dansk Folkeparti fast.

For tre uger siden blev Hjemmeværnet sendt til den dansk-tyske grænse for at aflaste politiet. Nu er tre hjemmeværnsfolk fritaget for tjeneste og sendt hjem igen.

De tre personer fra Hjemmeværnet viste sig ikke at leve op til den værdighed og agtelse, som politiet kræver af tjenestemænd. Det skrev JydskeVestkysten onsdag aften.

Det drejer sig om enkeltstående tilfælde. Det får mig ikke til at tvivle på, at det er den rigtige beslutning, at have Hjemmeværnet til at kontrollere på grænsen.

Peter Kofod Poulsen, retsordfører, Dansk Folkeparti

Hjemmeværnet kan ikke fortælle, præcist hvorfor de tre personer er fritaget fra tjeneste. Men efter politiets interne undersøgelser er de faldet for det såkaldte decorumkrav, der stiller særlige krav til, at tjenestemænd lever op til den tillid og agtelse, som er nødvendig i eksempelvis en stilling inden for politiet.

Dansk Folkeparti er fortalere for, at Hjemmeværnet skal hjælpe til med at kontrollere ved grænsen. Hjemsendelserne får ikke partiet til at ændre ved den holdning.

- Det drejer sig om enkeltstående tilfælde. Det får mig ikke til at tvivle på, at det er den rigtige beslutning, at have Hjemmeværnet til at kontrollere på grænsen, siger retsordfører Peter Kofod Poulsen fra Dansk Folkeparti til TV SYD.

Han mener, at al begyndelse er svær, men synes generelt at Hjemmeværnet løser opgaven godt. Han er derfor glad for den måde politiet har håndteret sagen på.

- Jeg har kun skulderklap til politiet. Det glæder mig, at de har løst problemet på egen foranledning og har taget nødvendige konsekvenser.

Han mener dog ikke at hændelserne var sket, hvis der udelukkende stod politifolk ved grænsen.

- Danmark har verdens dygtigste politi. Så jeg har ingen grund til at tro, at det ville være sket, hvis der udelukkende stod politifolk ved grænsen.

Hjemmeværnsfolkene ved grænsen bliver screenet for overtrædelser af straffeloven inden indsættelsen ved grænsen. Inden de bliver indsat modtager de fire timers undervisning i Søgårdlejren.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden