DGI's Verdenshold kommer til Esbjerg, Haderslev og Horsens

11 danske byer skal være værter for DGI's Verdenshold, når de til efteråret skal på turne. De dygtige gymnaster komme både til Esbjerg, Haderslev og Horsens.

DGIs 10. verdenshold er sammensat og de unge gymnaster er i fuld gang med at øve de store shows, de skal optræde med til efteråret. Udover en omfattende verdensturne der blandt andet sender de danske gymnaster til Taiwan, Japan, Singapore, Costa Rica, Uruguay, Argentina, Chile og USA, så kommer hele holdet også rundt i Danmark.

Men DGIs verdenshold er ikke bare spring og show. Det er også workshops, hvor gymnasterne forsøger at inspirere de steder, de kommer frem. Inspirere børn og unge til et sundere liv.

- Vi hører altid fra de steder, holdet har besøgt, at gymnasterne gør en forskel, når de rejser rundt. På deres workshops viser de, at en aktiv og sund livsstil er for alle. De giver overvægtige eller handicappede børn lyst til at bevæge sig, og de inspirerer børn fra de fattige slumområder i Afrika. De viser, at gymnastik er både leg, fordybelse, fysisk aktivitet og den sublime præstation, siger Johannes Bjerre, der er general manager for DGI's Verdenshold.

Indsatsen som verdensholdet yder i udlandet er noget mere anerkendt ude i den store verden end herhjemme i Danmark. Men på årets tour rundt i landet skal danskerne også gøres opmærksom på det arbejde, som Verdensholdet laver ude i verden.

Det vil tilskuerne blandt andet kunne opleve i Horsens den 12. september og i Esbjerg den 13. september.

DGI's Verdenshold vil lave omkring 160 workshops og 125 shows på deres verdensturne.

 

Takeoff turné 2014

1. september Haderslev Idrætscenter
3. september Skjern Kulturcenter
5. september Aalborg Stadionhal
7. september Aarhus, Vejlby-Risskov Hallen
9. september Viborg Stadionhal
12. september Forum Horsens
13. september Esbjerg, Blue Water Dokken
15. september Roskilde Kongres- & Idrætscenter
17. september Næstved Hallerne
20. september Farum Arena
22. september Odense Stadionhal