Død mand forbindes til skunkgartneri

Den asiat, der blev fundet død i nedlagt gylletank, kan måske knyttes til ulovlig produktion af euforiserende stoffer.

Den mand, der blev fundet død i en nedlagt gylletank nær Vejle, har muligvis arbejdet med at fremstille euforiserende stoffer.

Den asiatiske mand har tilsyneladende boet på en nærliggende gård i Holtum sammen med to andre, lyder det fra Sydøstjyllands Politi.

- Noget tyder på, at der har været produktion af skunk på stedet, siger vicepolitiinspektør Peter Krogh.

Lig fundet ved et tilfælde

Gården ligger kun et par hundrede meter fra den nedlagte gylletank, hvor en pensioneret landmand ved et tilfælde opdagede liget i tanken.

Fredag den 13. august smed landmanden nogle dræbersnegle op i tanken, men da han ikke hørte det forventede plask, kravlede han op på tanken. Her opdagede han så liget.

Politiet har onsdag eftermiddag endnu ikke identificeret offeret. Og der er heller ikke fundet tegn på, at den afdøde mistede livet på gården.

- Vi arbejder på højtryk med sagen, siger Peter Krogh.

Tendens med gartnerier

Muligvis er der tale om en vietnamesisk mand. I givet fald passer det ind i det mønster, som politiet tidligere har konstateret:

At nogle vietnamesiske mænd tager til Danmark for at omskabe nedlagte landejendomme til ulovlige gartnerier for at producere skunk.

Skunk er en meget potent form for hash. I 2008 blev der lukket cirka 30 illegale gartnerier. Rigspolitiet har tidligere sagt, at der er tale om en eksportartikel, som er bestemt for markeder i Centraleuropa.

Politiet har en teori om, at nogle kommer og sætter laboratorierne op, hvorefter andre får til opgave at passe planterne.