TV der bevæger dig

Dømt for fingeret million-røveri

Pengetransporten, der blev brugt til det iscenesatte røveri på Fyn (Foto: TV2Fyn)

Det var ved denne motorvejstilkørsel ved Vissenbjerg, at pengetrasnsportens chauffør blev fundet bundet og kneblet. (Foto: TV2Fyn)

3,1 mio. kr. i pengetransporten er ikke blevet fundet. De stammede fra julehandeleni flere butikker på Fyn. (Foto: TV2Fyn)

1 af 3

Tre unge mænd fra Vejle blev mandag eftermiddag dømt for medvirken til et fingeret røveri mod en pengetransport kort før jul i 2010. De blev også dømt til at betale udbyttet - 3,1 mio. kr. - tilbage.

Udbyttet fra røveriet er aldrig blevet fundet.

Forslået og bundet

Chaufføren fra Dansk Værdihåndtering blev fundet forslået, med tape over munden og strips på hænder ved motorvejsafkørsel ved Vissenbjerg på Fyn. Han kunne ikke huske, hvad der var sket, før han kom til sig selv ved motorvejsafkørslen.

Senere viste det sig, at det var ham selv, der havde arrangeret overfaldet sammen med sin søn. Sønnen havde inden "røveriet" fået 3,1 mio. kr., som faren havde hentet i forskellige forretninger på Fyn.

Far og søn

Faren er tidligere idømt to års fængsel for det fingerede røveri.

I dag blev sønnen, den 20-årig Walid Jamal El-Hage-Ali dømt for at hjælpe sin far med at stjæle pengene. Han blev idømt et år og seks måneders fængsel, hvoraf et halvt år blev gjort ubetinget.

De to andre unge var den 20-årige daværende ven og hans grandfætter, der hjalp med at skjule pengene. De to blev idømt hhv. ni og ti måneders fængsel.

De tre blev også dømt til at betale de 3,1 mio. kr. tilbage til Dansk Værdihåndtering - i forening med den allerede dømt far, som betragtes som hovedmand i røveriet.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden