TV der bevæger dig

Dømt for at true retspræsident

En 44-årig forhenværende ejendomsmæger fra Vejle er idømt fire måneders fængsel for bl.a. trusler mod retspræsidenten i Kolding. Og for at have oprettet falske Facebook-profiler. Det skriver vafo.dk torsdag.

Den 44-årig blev i maj varetægtsfængslet. Bl.a. for at have truet retspræsidenten med ordene: Jeg skal sørge for, at du får en enkeltbillet til helvede, dit forpulede møgsvin!

Manden har siden 2013 haft tilhold om ikke at kontakte retspræsidenten og personalet ved Retten i Kolding. Et tilhold han ikke har overholdt.

Truslerne blev fremsat i forbindelse med en retssag i maj, hvor retspræsidenten vidnede mod den 44-årige. Og udtalelserne førte til, at den 44-årig blev varetægtsfængslet.

Foruden truslerne blev manden dømt for at have oprettet 10 falske Facebook-sider. Bl.a. i retspræsidentens navn og en af hans kollegers navn.

På internettet beskyldte han de to og en tredje kollega for at være korrupte svindlere, løgnere, møgsvin med mere, skriver vafo-dk.

Sagen blev behandlet ved Retten i Horsens, og domsmandsretten fandt ikke, at der var tale om trusler mod en offentlig person. Derimod blev manden dømt for vidnetrusler.

Den 44-årige mand modtog dommen. Han har siddet varetægtsfængslet i to måneder og blev løsladt efter dagens retsmøde.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden