Dronningen fejrer jul på Schackenborg

De bliver mange rundt om det store juletræ på Schackenborg Slot i år, for prins Joachim har inviteret sine forældre, dronning Margrethe og prins Henrik, til at fejre juleaften.

Også Joachims to ældste børn, prins Nikolai og prins Felix, deltager i julefesten i Møgeltønder sammen med deres yngre søskende, prins Henrik og prinsesse Athena.

Hun blev født i januar og fejrer dermed sin første jul sammen med både bedsteforældre og alle sine søskende.

Men hun må undvære sine fætre og kusiner fra København, for kronprins Frederik og kronprinsesse Mary holder jul på Amalienborg, oplyser kommunikationschef Lene Balleby.

Ligesom for to år siden, da kronprinsessen var højgravid, har de valgt at blive i Frederik VIII's Palæ sammen med deres fire børn, prins Christian, prinsesse Isabella og tvillingerne Vincent og Josephine.

Gennem årene har kongefamilien med enkelte undtagelser holdt jul på Marselisborg Slot i Aarhus med tilhørende gudstjeneste i Aarhus Domkirke, men senest i 2010 brød regentparret den gamle tradition for at fejre højtiden på Schackenborg.

Ligesom dengang kan de i år gå til gudstjeneste i Møgeltønder Kirke, som ligger nær Schackenborg, og hvor prins Joachim og prinsesse Marie blev gift i 2008, ligesom både Felix, Henrik og Athena er døbt her.

Marselisborg bliver dog ikke helt glemt, for regentparret rejser den 21. til Aarhus, hvor de opholder sig indtil juleaften, og igen de sidste af årets dage. Den 31. skal dronningen dog senest være tilbage på Amalienborg for at gøre klar til sin nytårstale klokken 18 fra Christian IX's Palæ.

Også de første dage i det nye år bliver der trængsel omkring de kongelige slotte i København. Den 1. januar er regeringen inviteret til nytårskur og de følgende dage ønsker blandt andre diplomatiet, Højesterets dommere og en lang række af forsvarets officerer den kongelige familie godt nytår.