DSB: Juletrafikken truet

Juletrafikken er truet, hvis værksteds-personalet fortsætter deres overenskomststridige arbejdsnedlæggelse. Og efter jul må alle tog holde stille, siger DSBs konstituerede direktør, Jacob Kjær.

Parterne mødes først på fredag. Jacob Kjær betegner dagens forhandlinger med faggruppen i bl.a. Fredericia som gode.

Konsekvenser

- Der kommer et tidspunkt, hvor alle tog må holde stille. Jeg beklager selvfølgelig meget dybt de konsekvenser, det her har for passagererne, siger Jacob Kjær.

På et pressemøde i eftermiddag kunne han dog ikke sige, at situationen er konstruktiv.

- Alle ved, at DSBs økonomi er presset i disse år. Derfor kan vi under ingen omstændigheder gå med til løsninger, der koster os flere penge.

Ingen penge

Værkstedsarbejderne har efterlyst fælles aftaler om løn og arbejdsforhold i forbindelse med, at de ved indgangen til 2011 blev flyttet til datterselskabet DSB Vedligehold.

De 50 ansatte  på værkstedeet i Fredericia ønsker blandt andet at få en aftale om pensionsindbetaling af deres resultatløn. Men det vil ledelsen ikke.

Kan holde hen over jul

Jacob Kjær forklarede, at den nødkøreplan, som DSB har offentliggjort idag, kan fungere til hen over julehøjtiden. Men derefter er det slut. Det skyldes, at togene af sikkerhedsmæssige årsager skal efterses på værkstederne i Århus og Fredericia med bestemte mellemrum.

DSB har bebudet at halvdelen af togene ikke kører fra torsdag morgen.

Det betyder bl.a. to-timers drift mellem de store byer her i landsdelen. Og DSB forudser, at der bliver fyldt i de tog, som er tilbage i drift - ikke mindst op mod jul.