TV der bevæger dig

Dyrskue er i fremgang trods landbrugets krise

00:14

Dyrskuets formand Peter Søgaard Mortensen, Østbirk, om dyrskue midt i en krisetid. Video: Thomas Mølle, TV SYD.

- I en økonomisk krisetid for landbruget er det dejligt at se, at der alligevel er mentalt overskud hos landmændene til at deltage i et dyrskue og vise deres dyr frem, siger dyrskuets formand Peter Søgaard Mortensen, Østbirk, til TV SYD.

1 af 2

Trods krise i landbruget er der stor opbakning fra udstillerne og mange dyr at se til Det Østjyske Dyrskue i Horsens, der åbnede fredag morgen og varer to dage.

Der er fremgang over hele linjen og stor opbakning fra dyreudstillernes side til Det Østjyske Dyrskue i Horsens,.

- I en økonomisk krisetid for landbruget er det dejligt at se, at der alligevel er mentalt overskud hos landmændene til at deltage i et dyrskue og vise deres dyr frem, siger dyrskuets formand Peter Søgaard Mortensen, Østbirk, til TV SYD.

Han er formand for Foreningen Land & by ØSTjylland, der står bag skuet med opbakning fra de tre lokale landboforeninger, Østjysk Landboforening, Landboforeningen Odder-Skanderborg og Vejle-Fredericia Landboforening.

I alt 332 store dyr udstilles, og det er lidt flere end sidste år. De er fordelt med 71 heste fordelt på 16 racer, 109 malkekøer, 124 kødkvæg og 28 får. Hertil kommer udstilling af høns, kaniner, katte samt børnedyrskuet arrangeret af 4H med ca. 50 dyr – lige fra kalve og ponyer til kaniner og hunde.

Landmændene stiller op med deres flotteste dyr, der vil være toptrimmede og klargjorte til dagen, og maskinhandlerne viser deres maskiner og nyheder. Landbruget benytter lejligheden til at informere og oplyse om, hvordan de gode danske fødevarer, bliver produceret. Der er samtidig masser af show og underholdning på pladsen.

- Dyrskuet er en festlig begivenhed og stedet, hvor vi kan vise landbruget frem. Vi vil gerne fortælle den gode historie om landbruget, det er en meget vigtig opgave. Vi har store udfordringer i vores erhverv i disse år, men det gør ikke opgaven med at vise, hvad landbruget står for, mindre, siger dyrskueformand Peter Søgaard Mortensen.

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden