Dyrskue går nye veje efter næsten 150 år

Fødevarer og mad kommer i fokus på weekendens dyrskue i Horsens, der åbner fredag morgen.

Fredag morgen er dyr, maskiner, udstillere og landmænd ved at gøre klar på dyrskuepladsen ved Bygholm i Horsens.

Det er dyrskue nr. 149 i Horsens - men i år ændres der på traditionerne, når fødevarer og mad bliver sat i fokus på en ny og anderledes måde. Derfor har det traditionsrige arrangement også skiftet navn fra Det Østjyske Dyrskue til Horsens Dyrskue & Madmarked

quote

Det bliver spændende at se, hvordan både landmændene og vores gæster tager imod det nye.

Mette Hein, projektleder, Horsens Dyrskue & Madmarked

Selv om der stadig er tale om et dyrskue i traditionel forstand, så er nyskabelsen et madmarked, hvor en række fødevareproducenter og gårdbutikker fra hele Jylland deltager.

Her kan dyrskue-gæsterne både se og smage maden og købe produkterne med hjem.

- Vores mål er at give folk nogle gode oplevelser med udgangspunkt i de gode danske fødevarer og råvarer, som vi har så mange af. Vi ønsker at vise alt det, som landbruget kan - og samtidig skabe kontakt mellem landmænd og byfolk. Folk skal ikke kun komme for at se, de skal opleve og aktiveres, siger projektleder Mette Hein.

Hun er nyansat til at forny og profilere dyrskuet i Horsens.

Spændt på reaktionen

- Det bliver spændende at se, hvordan både landmændene og vores gæster tager imod det nye, siger Mette Hein til TV SYD, inden dyrskuet officielt slår dørene op fredag klokken 9.

Fødevarer vil også være en vigtig del af det store legeland for børn, der kommer til at erstatte tivoli.

Også her vil der være stor fokus på mad og på at knytte børn til landbruget gennem leg og læring. Det sker med bl.a. køkkenskole og workshops for børn.