TV der bevæger dig

Efterskole øger sikkerhed på elevrejser efter terror

00:42

Brian Bastiansen mener, kulturmøder er vigtige.

Rejsby Europæiske Efterskole Foto: Hans Lausten, TV SYD

1 af 2

Rejsby Europæiske Efterskole tager flere forholdsregler under elevernes udlandsrejser efter bombeangreb i blandet andet Istanbul og Bruxelles.

Bombeangreb mod mål i Istanbul og terrorangrebet mod lufthavnen og metroen i Bruxelles har fået Rejsby Europæiske Efterskole mellem Skærbæk og Ribe til at skærpe opmærksomheden under elevrejser.

Undervisningen på skolen er bygget op omkring 3 udlandsrejser, og de 143 elever tager i skoleårets start til Bruxelles, til Sverige om vinteren og i forårsmånederne er eleverne på besøg hos unge fra andre europæiske lande. Og det er altså ved de ture, at der nu kommer ekstra fokus på sikkerhed. 

Rejsby Europæiske Efterskole Foto: Hans Lausten, TV SYD

- Vi fik nogle henvendelser fra forældre til eleverne, der spurgte til deres børns sikkerhed. Derfor har vi taget nogle forholdsregler, siger forstander på Rejsby Europæiske Efterskole, Brian Bastiansen.

Der blev i april sendt elever til så forskellige destinationer som blandt andet München og Istanbul, og det var altså særligt sidstnævnte destination, som der var usikkerhed omkring. Forholdsreglerne betød derfor, at eleverne færdedes i mindre grupper, at de undgik offentlige transportmidler, og at de ikke besøgte flere turistseværdigheder i Istanbul. De tog altså udgangspunkt i Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Forstanderen holder dog fast i, at det er vigtigt, at eleverne kommer ud i verden.

- Når det hele bliver usikkert omkring os i forhold til en terrortrussel eller frygt, så er det måske netop vigtigt at få afmystificeret nogen af tingene og få lavet kulturmøder mellem mennesker, som har forskellige religion eller livssyn. At man besøger familier og ser deres hverdag, siger Brian Bastiansen.

På trods af de nye forholdsregler tager næste års elever fra Rejsby Europæiske Efterskole ligesom de tidligere års elever til Bruxelles efter sommerferien.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden