TV der bevæger dig

Ekstra millioner til tysk mindretal

Hinrich Jürgensen glæder sig over ekstra-bevilling fra Berlin.

Det tyske mindretal glæder sig over en kærkommen ekstra-bevilling fra Berlin. Med en bevilling på 350.000 euro (ca. 2,6 mio.kr) får mindretallet en vis kompensation for løn- og prisstigninger.

Formanden for Bundes Deutscher Nordschleswiger, Hinrich Jürgensen, glæder over meldingen fra den tyske Bundestag, som har besluttet at forhøje bevillingen til den tyske gruppe. "Til forstærkning af det resultatrige og vigtige arbejde", som det hedder.

Det tyske mindretal har tidligere fået bevilget 341.000 euro til dækning af løn- og prisstigninger. Mindretallet har ikke fået reguleret for disse stigninger i 15 år. Det drejer sig rundt regnet om over 20 mio. kr.

- Med denne forhøjelse på 350.000 euro og de 341.000 euro, som vi i forvejen har fået, er muligt for os at kompensere for en del af de løn- og prisstigninger, der har været i de senere år, siger Hinrich Jürgensen.

Moralsk støtte

Men mest glæder han sig over det signal, som mer-bevillingen betyder.

- Det er et stærkt signal - og betyder foruden den finansielle også en moralsk støtte af vort arbejde, understreger han.

Det tyske mindretal i Danmark modtager hvert år ca. 75 millioner kroner i støtte fra forbundsregeringen og fra Slesvig-Holsten.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden