Esbjerg vil afskaffe lukkedage: Vi bliver konkurrencedygtige

Et forslag om at afskaffe lukkedagene i børnehaver og vuggestuer ligger lige nu til behandling i Børne- og Familieudvalget i Esbjerg Kommune.

I Esbjerg Kommune behøver forældrene ikke længere at planlægge deres feriedage efter, hvornår der er åbent i daginstitutionerne. Torsdag skal Børne og Familieudvalget i Esbjerg kommune nemlig behandle forslaget om at afskaffe lukkedagene i børnehaver og vuggestuer. Og ifølge lederen på området i Esbjerg Kommune, Marianne Guldager Jensen, så handler det om konkurrence.

- Vi vil gerne være konkurrencedygtige med de selvejende institutioner, som stort set har åbent i alle ferier, siger hun til TV SYD.  

Kommunenens planer er ikke vedtaget endnu, men bliver de det, skal institutionerne holde åbent alle hverdage i 2016. Det gælder også fredag efter Kristi Himmelfartsdag, i ugerne 29 og 30 samt hverdage mellem jul og nytår. Og det tager en af forældrene i daginstitutionen Pilehuset i Tjæreborg godt imod.

- Jeg tænker, det er positivt i forhold til sommerferien, for da jeg arbejder på sygehus, er det ikke altid, jeg kan få fri i industriferien. Så for at vi alle kan holde ferie udenfor de belastede uger, så synes jeg, det er rigtig positivt, siger Jeanne Østergaard Krammer, der er jordmoder.

Afskaffelsen af lukkedage er foreløbig et forsøg, hvis det bliver vedtaget, der gælder hele 2016 og det omfatter ikke SFO og dagplejen, der fortsætter med de eksisterende lukkedage.