Esbjergs nedrykning: Bare der ikke går Vejle i det

Søndag blev det en kendsgerning: Den stolte fodboldklub i Esbjerg må en tur ned i 1. division. Sportsredaktør håber bare, at der ikke går Vejle i det.

For seks år siden var Esbjerg fB en enkelt sæson i 1. division, men vendte hurtigt tilbage. Søndag blev det så afgjort, at Esbjerg må ned igen. Og denne gang bliver det måske ikke helt så let at komme retur i de fineste fodboldrækker.

- Bare der ikke går Vejle i det, siger sportsredaktør Ole Bruun, JydskeVestkysten, til TV SYD.

- Det, der er sket i Vejle, er, at de i nogle år har ligget  i første division og har enormt svært ved at komme væk. Vejles økonomi har været svingende, og der har været forskellige ejere. Der har været meget rod i det.

- Jeg frygter lidt, at den økonomiske opbakning i Esbjerg ikke er så markant, som den var sidste gang, hvor der lynhurtigt blev skaffet de her 20 millioner, de skulle bruge for at stabilisere klubben. Den redningsplan, de bokser med i øjeblikket, er ikke på plads.

Også på gaden er bysbørnene nøgterne. Der er bred enighed om, at Esbjerg ikke har spillet op til at være i superligaen. Men alle forventer, at det er hurtigt retur. Se herunder nogle af de svar TV SYD fik på gaden dagen derpå.

Folkets stemme: Esbejrg har fortjent at rykke ned.