Feltpræst får støtte på Facebook

Sent onsdag aften blev der på Facebook oprettet en støtte-side for pastor Victor Greve i Frederiksstad i Sydslesvig.  Flere soldater udtrykker vrede over, at præsten kritiseres for at bryde Genève Konventionerne.

Victor Greve har i flere år været dansk præst i Frederiksstad, men i en periode har han været udsendt som feltpræst hos de danske soldater i Afghanistan. Avisen.dk oplyste i går, at Victor Greve tog del i en militær-offensiv mod Taliban i Afghanistan i 2010. Feltpræsten har også deltaget i forsvaret af en dansk lejr med automatvåben og håndgranater.

Komplet latterligt

Kommentarerne på Facebook går især ud på, at danskere ikke ved, hvad krig er, med mindre de har været blandt de udsendte soldater. En af dem, Jannick Nielsen, skriver:

- Jeg bliver så indebrændt, når jeg læser de artikler. Bliver nærmest aggressiv!! Jeg kan slet ikke forholde mig til de ord, de kaster ud som deres anklage efter Victor! Det er jo komplet latterligt, når de ikke aner hvad der foregår dernede!!!! Hvis Victor havde holdt sig til »reglen«, da sandstormen var der, havde der måske været døde? Hvem ved om han reddede livet på fire kammerater, ved at gøre, som han følte var rigtigt?

Victor er en helt

Jannick Nielsen slutter sit indlæg med »Victor, i vores øjne vil du altid være en helt.«
 
En anden af debattørerne på siden hedder Daniel Steen Jensen. Han skriver:
 
- De har slet ingen idé om, hvad en som Victor betyder for os. Han bidrager til, at vi kan løfte hovedet og gå ud igen den næste dag. Victor vi står alle bag dig hele vejen...!!
 
Siden på Facebook har over 250 medlemmer.