TV der bevæger dig

Flere job: Esbjerg jubler over nye vindmølleplaner

Energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt, luftet idéen om en ny havvindmøllepark, som kan blive placeret i Horns Rev. Arkivfoto

Borgmester Johnny Søttrup er positiv omkring en ny aftale om havvindmøller og ministerens tanker om en ny havvindmøllepark.

Esbjergs borgmester Johnny Søttrup (V) har i disse dage nok at smile over. Dels er der indgået en aftale mellem Danmark og de resterende Nordsø-lande om et samarbejde om havvindmøller, og dels har energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt, luftet idéen om en ny havvindmøllepark, som kan blive placeret i Horns Rev. Og det er to ting, som kan betyde mange arbejdspladser i Esbjerg, mener Esbjergs borgmester Johnny Søttrup (V).

Det nye samarbejde mellem Danmark og Nordsø-landene skal munde ud i fælles EU-regler for havvindmøller og samarbejde om udbud af havvindmøller, og det er gode nyheder for Esbjerg.

- Selvom jeg er vestjyde, så tør jeg godt at sige, at vi er førende indenfor installation og udskibning af havvindmøller fra Esbjerg Havn. Og det gør, at vi med den her aftale får mere at lave og dermed flere job i kommunen, siger borgmester Johnny Søttrup (V) til TV SYD og fortsætter:

- Ikke mindst i en tid, hvor det er trænge tider i olieindustrien, så er det her gode nyheder.

Ny havvindmøllepark

Derudover er Johnny Søttrup positiv omkring klima- og energiminister Lars Christian Lilleholts planer om at aflyse de kystnære havvindmøller, som blev aftalt i energiforliget fra 2012, og erstatte dem med en ny havvindmøllepark. En park, som kan komme til at ligge i Horns Rev. Planerne fortæller ministeren om i flere medier tirsdag.

- Man kalkulerer jo, at Horns Rav 3 vil skabe 7000 nye job – blandt andet her i Esbjerg. Så hvis man placerer en ny havvindmøllepark i Horns Rev, så vil det jo også skabe job i Esbjerg, jubler Johnny Søttrup (V) til TV SYD.

Johnny Søttrup mener, Horns Rev er et oplagt sted at placere en ny havvindmøllepark.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden