TV der bevæger dig

Flere tusinde hjemmeværnsfolk med til rekordstor øvelse

00:18

Hør oberst og regionschef Flemming Agerskov fortælle, hvad hjemmeværnsøvelsen går ud på.

Hele 5559 hjemmeværnsfolk fra hele landet mødes i denne weekend i Trekantområdet. De skal gennemføre den største øvelse i hjemmeværnets historie.

I denne weekend render der masser af hjemmeværnssoldater rundt på gader og stræder, og militære køretøjer turnerer på landevejene i Trekantområdet.

Men der er ingen grund til at være bange. Den heftige aktivitet skyldes nemlig hverken krig eller krise. Hjemmeværnet er derimod i gang med en rekordstor øvelse, med deltagelse af hele 5559 hjemmeværnssoldater fra hele landet.

Fakta om Hjemmeværnet

  • Hjemmeværnet har næsten 46.000 medlemmer
  • Der er tre grene i Hjemmeværnet; Hærhjemmeværnet, Marinehjemmeværnet og Flyverhjemmeværnet
  • Hjemmeværnets medlemmer er delt ind i 249 kompagnier, flotiller og ekadriller
  • I alt leverede hjemmeværnets medlemmer 2,5 millioner timer frivillig tjeneste i 2015
  • Det kræver en grunduddannelse på 250 timer at blive hjemmeværnssoldat

Den kæmpestore øvelse strækker sig helt fra fredag til søndag. De mange hjemmeværnssoldater skal øve sig i de mange forskellige opgaver, som de til hverdag løser for blandt andet Forsvaret, Politiet, Skat og beredskabet.  Men målet med øvelsen er også at give danskerne mere kendskab til Hjemmeværnet.

- Man møder mange gange Hjemmeværnet, når man er til koncert, cykelløb eller andre arrangementer. Men vi hjælper også politiet med en række opgaver, inklusive bevogtning af en række gerningssteder og transport af diverse ting og sager i dagligdagen, siger Oberst og regionschef i Hjemmeværnet Flemming Agerskov til TV SYD.

Øvelsen slutter søndag med en stor parade foran Bülows Kaserne i Fredericia. Her vil alle de mange hjemmeværnsfolk stå skulder ved skulder.

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden