TV der bevæger dig

Flygtninge-pavilloner i Bramming udskydes efter voldsom debat

De 40 pavilloner tænkes placeret på denne mark ved parcelhuskvarteret i Sønderparken i Bramming.

Etableringen af midlertidige pavilloner til flygtningefamilier i Sønderparken i Bramming skal nu undersøges nærmere - og derfor har politikerne i Esbjerg Kommune nu valgt at udskyde behandlingen.

Sagen om etableringen af midlertidige pavilloner til flygtningefamilier i Sønderparken i Bramming har skabt stor debat og uro. Både lokalrådet og beboerne i Bramming har ytret ønsker om, at flere alternativer undersøges, og derfor har politikerne i Esbjerg Kommune nu valgt at udskyde behandlingen.
 

Udviklingen af boligbehovet til flygtninge følges tæt af Esbjerg Kommunes taskforce for integrationsområdet, og det er endnu meget usikkert, hvor mange boliger der bliver behov for de kommende år.

Selv om Udlændingestyrelsen i fredags nedjusterede sit skøn over det antal flygtninge, der i 2016 forventes at blive visiteret til boligplacering i kommunerne, forventes de eksisterende muligheder i både Esbjerg, Ribe og Bramming stadig at komme under pres, og derfor bliver det nødvendigt at finde nye løsninger og andre muligheder for at skaffe flere permanente og midlertidige boliger.

En af de løsninger, der er på tegnebrættet, er opførelsen af midlertidige pavilloner i Sønderparken i Bramming. Der er tale om 40 pavilioner, der hver kan huse en familie med op til tre børn eller to enlige voksne, der kan få hver deres ende. Den sag skulle efter planen behandles på byrådsmødet imandag aften, men efter mange henvendelser fra bekymrede beboere har Økonomiudvalget dog besluttet at udsætte sagen og undersøge alle muligheder en ekstra gang.

- Det er selvfølgelig en vigtig beslutning, som får stor betydning for mange mennesker, og derfor tager vi også de mange henvendelser fra bekymrede naboer meget alvorligt. Vi vil nu bruge de kommende måneder på at undersøge, om der er andre og bedre egnede muligheder, siger borgmester i Esbjerg Kommune Johnny Søtrup i en pressemeddelelse om udsættelsen.

Udskydelsen af sagen betyder ikke, at etableringen af midlertidige pavilloner i Sønderparken er taget helt af bordet, men at Esbjerg Kommune nu bruger de kommende måneder på at undersøge og belyse flere alternativer.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden