TV der bevæger dig

Fredericia Gymnasium får del i 120 mio. kr.

Fredericia Gymnasium er det eneste gymnasium i landsdelen, som får flere klasser. (Arkivfoto)

Fredericia Gymnasium jubler, mens gymnasierne i bl.a. Vejle og Horsens er skuffede. Kun gymnasiet i Fredericia har fået del i 120 mio. kr. som regeringen bruger til udvidet kapacitet på landets gymnasier.

42 gymnasier havde søgt - men kun 16 får del i puljen.

- Med puljen kan gymnasier, der er meget søgte, frem til 2020 udbygges, så de unge kan gennemføre en gymnasieuddannelse i nærheden af hvor de bor, siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S).

Ønskede 14 klasser

- Regeringen har en målsætning om, at 95 procent af en ungdomsårgang får en ungdomsuddannelse. Derfor er det også vigtigt, at der er plads til dem på skolerne, siger ministeren.

Rosborg Gymnasium i Vejle havde sat næsen op efter at kunne tilbyde hele 14 nye klasser. Men Christine Antorinis ministerium af givet blankt afslag.

Også Rødkilde Gymnasium i Vejle ønskede at tilbyde flere klasser. Her var ønsket mere beskedent: Fire nye klasser. Men heller ikke gymnasiet ved fjorden fik flere klasser.

Horsens forbigået

I Horsens blev både Horsens Gymnasium og Horsens Statsskole forbigået. De havde ønsket hhv. seks og syv klasser ekstra.

Også Sønderborg Statsskole fik afslag på et ønske om at kunne tilbyde tre klasser mere.

Otte klasser til Herning

Størst støtte kan man vente på Borupgaard Gymnasium i Ballerup, der får midler til de ønskede 10 nye klasser. Gl. Hellerup i Gentofte støttes med ni nye klasser, mens Herning Gymnasium får opbakning til at udvide med otte klasser.

Af puljen tilbageholdes 50 millioner kroner til de at løse de sidste kapacitetsproblemer, som ligger i hovedstaden.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu