TV der bevæger dig

Friskole uden skole

Morten Carstensen er dybt skuffet over Sønderborg Kommune. Foto: Anette Hagen Pedersen.

Svenstrup Friskole vil gerne flytte ind i byens gamle skolebygninger, der står tomme efter sommerferien, men nu er aftalen med kommunen gået i hårdknude.

Én skole lukker og en friskole rykker ind i bygningerne. Det er efterhånden mere normen end undtagelsen rundt omkring i landet.

Også i Svenstrup på Nordals vil den nyopståede Svenstrup Friskole overtage skolebygningerne, når de står tomme til sommer.

Friskolen har indgået en aftale med Sønderborg Kommune om at købe skolebygningerne for to millioner kroner. Bankens betingelse for købet er, at friskolen kan stille garanti for halvdelen af lånebeløbet.

Ingen garanti

Byrådet i Sønderborg har fornyeligt afgjort spørgsmålet om, hvorvidt kommunen vil stille garanti og her stemte et flertal nej til garantistillelsen.
Afgørelsen kommer bag på Svenstrup Friskoles bestyrelsesformand, Morten Carstensen:

- De har i hvert fald et eller andet sted givet os nogle falske forhåbninger om, at de vil være behjælpelige med at få det her projekt op at stå.

Inden afstemningen i Byrådet havde Morten Carstensen fået positive tilkendegivelser om, at garantistillelsen var et fornuftigt kompromis.

Men når sagen alligevel endte med at blive stemt ned i byrådssalen, skyldes det ifølge flere politikere, TV SYD har talt med, at kommunen havde strukket sig meget langt.

Både Venstre-manden Tage Petersen og SF'eren Jørgen Jørgensen argumenterer med, at prisen på to millioner kroner er langt under værdien for bygningerne.

Når Sønderborg Kommune ikke kan stille garanti for halvdelen af lånebeløbet, er Svenstrup Friskole nu nødsaget til at lede efter nye lokaler, så skolen er klar til skolestart i august.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu