TV der bevæger dig

Fulde lastbilchauffører fanget i spritrazzia i Padborg

Foto: Arkivfoto.

Rygterne om vilde fester blandt lastbilchauffører i Padborg holder stik. Tre lastbilchauffører sigtes for spritkørsel efter en storstilet razzia rettet mod lastbiler tidligt mandag morgen. Den ene med promille på 1,8!

Yderligere to chauffører lå lige på grænsen til promillekørsel. 135 lastbiler blev undersøgt.

- Vores anelser holdt desværre stik, siger vicepolitiinspektør Knud Reinholdt, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD. Vi har jo i lang tid hørt om, at chaufførerne overnatter, fester og griller på pladserne. Bl.a. fra erhvervslivet og andre i Padborg.

Færdselspolitiet rullede ud kl. 4. Og kl. 4.30 blev den første spirituspåvirkede chauffør stoppet.

- Og vi mødte endda flere lastbiler, der var på vej nordpå, da vi ankom, fortæller Knud Reinholdt. Det viser, at det er på det tidspunkt, at de begynder at køre.

Politiet razzia varede til kl. 9. I alt blev 135 lastbiler kontrolleret. Tre fik alkometeret til at slå så meget ud, at de sigtes for spirituskørsel. To lå lige på grænsen ? og slap med en løftet pegefinger.

- Vi havde jo hørt forlydenderne gennem lang tid. Så nu ville vi efterprøve det. Og det viste sig jo desværre, at der var noget om snakken, siger Knud Reinholdt.

I de senere måneder har debatten om svinske chauffører, som langtidsparkeret både på de officielle pladser og rundt omkring i industriområdet. Chaufførerne overnatter i deres lastbiler, selv om det ikke er tilladt ? og laver mad på grill og fester i hele weekenden.

Foruden spirituskørsel blev en enkelt noteret for overtrædelsen af køre-hviletidsreglerne, fejl på køretøjet . og for at køre uden kørekort. En fører i en varebil snakkede i håndholdt mobil, og en personbil uden nummerplader og forsikring blev også stoppet.

Alle noterede lastbilchauffører var udenlandske.

01:31 Luk video

Politikommissær Søren Knudsen: Vigtigt for trafiksikkerheden. Det er jo mange tons, der kører rundt. (Varighed: 1:32)

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden